Facebook, yanlışlıkla tıklanan reklamlardan ücret almayı kesiyor

Facebook, yanlışlıkla tıklanan reklamlardan ücret almayı kesiyor

Facebook, yanlışlıkla yapılan reklam tıklamalarını reklam verenlere yansıtma konusundaki politikasında değişikliğe gidiyor. Facebook'un ürün pazarlama müdürlerinden Brett Vogel, Facebook reklamlarını yayınlayan Audience Network gibi ağlarda gerçekleşen yanlış tıklamaların reklam verene yansıtılmayacağını ve aynı şekilde raporlarda da yer almayacağını belirtti.

Yanlışlıkla tıklamaların tespiti konusunda Facebook, 2 saniye eşiği koyduğunu belirtiyor. Bir reklama tıklandıktan 2 saniye sonra veya daha kısa sürede geri dönüş yapılmışsa bu tıklama "yanlışlıkla tıklama" kategorisinde sayılacak ve ödeme alınmayacak. Facebook yöneticileri bir reklama tıklandıktan 2 saniye içinde geri dönüş oluyorsa reklam muhtemelen kullanıcının gerçekten ilgisini çekmiyordur diye düşünüyor gibi görünüyor. Facebook'un öncelikle mobil kullanımının artması bu düşünceyi destekliyor.

Yayıncıları etkilemeyecek

Vogel, yayıncılar tersini düşünse de, yanlışlıkla tıklama rakamlarının oranının çok yüksek olmadığını ve bu nedenle çoğu yayıncıyı etkilemeyeceğini belirtiyor. Ayrıca yanlışlıkla yapılan tıklamalar üzerine kurulu bir iş modelinin sürdürülebilir olmayacağını da sözlerine ekliyor Vogel.

Şimdiye kadar yanlışlıkla yapılan tıklamaların reklam verenlere ücret olarak yansıtıldığını düşünecek olursak Facebook'un daha önce yapması gereken bir hamleyi yeni yaptığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.