Game of Thrones yıldızlarının telefon numaraları sızdırıldı

Game of Thrones yıldızlarının telefon numaraları sızdırıldı

HBO'nun uğradığı hacker saldırısının ardından başlayan şantaj bambaşka bir noktaya geldi. Hackerlar, yaptıkları multimilyon dolarlık şantaja Game of Thrones yıldızları Emilia Clark ve Lena Headey'nin cep telefonu numaralarını sızdırarak devam ediyor.

Hackerlar daha önce talep ettikleri meblağ ellerine ulaşmadığı taktirde ellerinde kalan üç bölümü de sızdıracaklarını ifade etmişti. Game of Thrones'un yayıncısı HBO'nun yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Richard Plepler'a seslenen bir video ile 6 milyonlar dolara karşılık gelen bir miktarda  fidye isteyen hackerlar daha önce de dördüncü bölümü kanalda yayınlanmadan evvel internete sızdırmıştı.

Benzer bir şekilde senaryoları da sızdıran hackerların taleplerinin yerine getirilip getirilmeyeceği ise bilinmiyor. Ancak HBO'dan çalınan ve 1.5 terabayt boyutunda olduğu iddia edilen verinin içeriği her gün bizi şaşırtmaya devam ediyor.

HBO'da yaşanan bu siber suçu araştırmak için yürütülen soruşturmaya Pazartesi günü FBI da katıldı. Soruşturmanın sonucunu ve HBO'nun gelecek günlerde sergileyeceği tavrı merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.