Tesla'dan sonra Faraday Future da elektrikli aracının üretimi için borçlandı

Tesla'dan sonra Faraday Future da elektrikli aracının üretimi için borçlandı

Elektrikli otomobil üreticileri yakın geleceğin yarışı için hızlanmak zorunda. Üretimden ölçeklenmeye sürecin ciddi nakit gerektirmesi geçtiğimiz günlerde Tesla'yı bile harekete geçirdi. Uygun fiyatlı Model 3'ün üretimine başlayacak olan Tesla, bu süreci fonlamak için 1.5 milyar dolar borçlanacağını duyurmuştu. Bir diğer tanınmış oyuncu Faraday Future da üretim için yatırımcılarından 14 milyon dolar destek aldı.

Sürücüsüz ve üst segmentte yer alacak, bin beygirik FF91 elektrikli otomobili üretmeyi hedefleyen Faraday Future, geçirdiği zor günlerin ardından tekrar düzlüğe çıkıyor. Bir süre önce Nevada'da inşa etmeyi planladığı fabrikasından vazgeçen şirketin mali desteğe ihtiyacı bulunuyordu. Yeni tur yatırım arayışını da gizlemeyen şirket, Innovatus Capital'dan 1 yıl vadeli 14 milyon dolar borç aldı.

Yüksek maliyetler sebebiyle planladığı gibi bir üretim fabrikasını kuramayan Faraday Future, lüks otomobili FF91'i üretebilmek için, lastik markası Pirelli'nin daha 15 yıl kadar önce kapattığı fabrikasını kiraladı. California'nın Hanford şehrinde bulunan eski fabrika bundan böyle FF91'in üretim merkezi olacak. Şirketin Los Angeles'taki merkezine yaklaşık 300 km uzaklıkta olan fabrika ilk etapta FF91 siparişi veren müşteriler için üretime geçecek. Fabrikanın üretim faaliyetlerine 2018 yılının ortasında başlaması bekleniyor.

Faraday Future'un üst düzey yöneticileri bu borçlanma ile birlikte, yapılacak çok iş olduğunu ve bunların riskler barındırdığını da açıklıyor. Otonom olarak geliştirilen FF91, sürücüsüz otomobille ilgili regülasyonlar tamamlandığında gerekli yazılım güncellemesini de gerçekleştirecek. 3 yıldır geliştirilen elektrik otomobil FF91'in 2018 yılının sonunda trafiğe çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.