YouTube mesajlaşma özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

YouTube mesajlaşma özelliğini tüm kullanıcılarına açtı

Bir yıldan uzun süredir özel mesajlaşma özelliğini test eden YouTube, bu özelliği sonunda tüm kullanıcılarına açtı. Şirket daha önce yaptığı açıklamalarda, bu özelliği getirmesinin sebebinin mobilde kullanıcılarını uygulama içinde daha fazla tutmak olduğunu belirtmişti.

Videoları paylaşma özelliğini güncelleyen YouTube, artık kullanıcılarına video hakkında özel mesajlaşma üzerinden konuşma imkanı sunuyor. Şirket özellik hakkında daha önce yaptığı açıklamalara değinmeden "Telefonunuzdan paylaşmayı daha kolay, daha hızlı ve daha eğlenceli hale getiriyor" yorumunu yapıyor.

Özellikle birlikte YouTube'da videoları adres defterinizde yer alan kişilerle ya da bir link üzerinden 30 kişiye kadar gruplarda paylaşabilirsiniz. Paylaşılan videolar mesaj içinde de oynatılabiliyor. Bunun yanı sıra videolar hakkındaki görüşlerinizi mesajlarla ifade edebileceğiniz gibi emojiler kullanarak ya da Instagram'daki gibi videonun yanına kalp tepkisi ekleyerek gösterebilirsiniz. 

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bu yana test ediliyordu

YouTube, bu güncelleme ile kullanıcı iletişimini yorum kısmından özel mesajlara taşımayı hedefliyor. Tıpkı Twitter'da olduğu gibi kullanıcıların iki farklı alanda da etkin olmasını isteyen YouTube böylece kendini bir yayın platformundan çok sosyal ağ olmaya daha fazla yaklaştırıyor. Bu YouTube'un kendini sosyal ağa dönüştürme konusundaki ilk girişimi değil. Şirket geçtiğimiz yıl da Backstage özelliği üzerinde çalışarak kullanıcılarının video dışında içerikleri takipçileriyle paylaşmasını test etmeye başlamıştı.

Mesajlaşma özelliği başarılı olursa YouTube, bir sosyal ağa dönüşmenin ilk adımını atmış olmanın yanı sıra kullanıcılarının da mobilde daha fazla zaman geçirmesini sağlamış olacak. Bu özelliğin en güzel yanı ise, videolar hakkında YouTube yorumları dışında bir yerde konuşabilmek. Ancak geçen yıl gelen bir başka özellik ile trollerin de yorumlardan kolayca engellenebildiği düşünüldüğünde YouTube'da videolara yapılan yorumlarda bir düşüş yaşanabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.