Homepod bu kez Apple TV'ye gelecek 4K desteğini sızdırdı

Homepod bu kez Apple TV'ye gelecek 4K desteğini sızdırdı

Geliştiricilerin Apple'ın geçtiğimiz Haziran'da resmi olarak tanıttığı akıllı hoparlörü HomePod üzerinde çalışmaya başlamasıyla birlikte; Apple cihaz ve servisleriyle ilgili kamuoyuyla henüz paylaşılmayan bilgiler sızmaya başladı. Bunlara son eklenense Apple TV'ye gelecek olan 4K desteği oldu.

Guilherme Rambo adlı bir geliştiricinin keşfettiği habere göre, Apple TV'ye 4K ve HDR özellikleri geliyor. HomePod yazılım kodlarında gizli bu bilgi, Apple'ın muhtemelen Eylül ayında düzenleyeceği yeni iPhone etkinliğinde duyurulacak.

Apple'a gelecek olan 4K desteği pek çok kullanıcıyı heyecanlandırıyor olsa da, ChromeCast ve Android TV gibi rakiplerinin 4K çözünürlüğü çoktan desteklemeye başlamış olması, Apple'ın bu konuda geriden geldiğini gözler önüne seriyor. Diğer taraftan HomePod'un geliştirici sürümünde iPhone 8'in hem ön ve hem de arka kamerasının 4K video desteğine sahip olabileceğini ortaya çıkmıştı. Böylece iPhone 8 kamerasındaki görüntüler de 4K olarak Apple TV'den izlenebiliyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.