Fotoğraf alan derinliğini çekimden sonra değiştiren algoritma geliştirildi

Fotoğraf alan derinliğini çekimden sonra değiştiren algoritma geliştirildi

California Üniversitesi’nden araştırmacılar ve Nvidia çalışanlarının geliştirdiği yeni bir algoritma, fotoğrafların alan derinliğini fotoğraf çekildikten sonra da değiştirmeye imkan sağlıyor. Böylece fotoğrafçılar, fotoğraflarının kompozisyonlarını kolaylıkla manipüle edebiliyor.

Geliştirilen algoritma, aynı odak uzaklığı kullanılarak fotoğrafı çekilen nesnenin birden fazla fotoğrafının çekilmesi ve sonra bu fotoğraflardan yola çıkılarak bir 3D modelleme geliştirilmesini temel alıyor. Fotoğrafçılar, kullanılan bu teknikle ortaya çıkarılan 3D model üzerinden  manipülasyon ve değişiklikler yapabiliyor.

Fiziksel olarak imkansız kompozisyonlar ortaya çıkıyor

"İşlemsel yaklaştırma” olarak çevirebileceğimiz “computational zoom” tekniği sayesinde, fiziksel olarak elde edilmesi mümkün olmayan kompozisyonlar ortaya çıkarılabiliyor.

Bu algoritma sayesinde geliştirilmesi hedeflenen “çok perspektifli” kamera, fotoğrafçıların yaptıkları iş üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayabilir. Elde edilen bir fotoğraf değil de birden fazla fotoğrafın birleşimi olsa da bugün elde ettiğimiz sonuçlardan çok farklı işlerin ortaya çıkması sağlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.