Mastercard'dan kripto paraya yönelik yeni patent başvurusu

Mastercard'dan kripto paraya yönelik yeni patent başvurusu

Amerikan finans şirketi Mastercard kripto para dikeyinde yeni bir patent başvurusunda bulundu. Amerikan Patent ve Marka Ofisi'nin (USPTO) yayınladığı bilgilere göre yeni patent başvurusu 'Bilgi İşlem Altyapısı' başlığı altında gerçekleştirildi.

Kripto para birimleri kullanıcıları için geri ödeme hizmetleri arayan şirketin patent sahibi ise eski finans analistlerinden Vladimir Goloshcuk olarak gözüküyor.

Kimlikleri doğrulayıp kripto para adresleriyle eşleştiriyor

Başvuru detaylarında yer alan bilgilere göre Mastercard'ın planlanan altyapısı, kullanıcıların kimliklerini doğrulayıp bu bilgilerin seçtikleri kripto para adresleriyle eşleştirilmesini sağlıyor. Sistem farklı kripto para birimlerine ait cüzdanlar arasında bir köprü kurulması isteniyor. Buna göre sözleşmenin temel düzenlemesinde iki farklı cüzdan yer alıyor. Bunlardan ilki ile halka açık ve doğrulanmış alım satım işlemleri yapılması planlanıyor. Bu sayede kullanıcı herkese açık olan cüzdanı ile kripto para birimi ödemelerini dışarıdan paylaşımlı cüzdan servisleri ile gerçektirebilecek. Öte yandan iade durumunda geri ödemeler açık cüzdan üzerinden sağlanabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda kripto para üzerine bir dizi patent başvurusunda bulunan Mastercard geçtiğimiz sonbaharda bir dizi özel API üzerinden Blockchain teknolojisine odaklanan projeler için başvurular yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.