ABD ordusu Çin'de üretilen DJI drone'ların kullanılmamasını emretti

ABD ordusu Çin'de üretilen DJI drone'ların kullanılmamasını emretti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu yayınladığı bir iç bildiriyle, Çin'de üretilen DJI marka drone'ların orduda kullanılmamasını emretti. Tüm ilgili birliklere iletilen emir notunun gerekçesi ise, DJI marka ürünlerin bazı siber güvenlik açıklarını içermesi olarak gösterildi.

2 Ağustos tarihinde geçilen emir, ABD'nin önde gelen haber kaynaklarınca da doğrulandı. DJI drone donanımları ve yazılımlarının ne gibi bir güvenlik açığa sahip olduğu ise henüz açıklanmadı. ABD ordusu, kullanılan tüm DJI yazılımlarının silinmesini, drone'lar üzerindeki batarya ve medya kaydeden SD kartı vb. cihazların çıkartılmasını ve güvenli şekilde saklanarak kullanılmamasını emretti. Bir sonraki adımın ne olacağı henüz bilinmezliğini korurken, ABD ordusu artık DJI marka drone'ları herhangi bir sebeple kullanamayacak.

Pentagon ve DJI'dan karşılıklı açıklamalar

Pentagon sözcüsü, ordunun bu konuda daha detaylı bir açıklamayı daha sonra yapabileceğini açıkladı. DJI ise yaptığı açıklamada, drone'larının pek çok bireysel kullanıcı ve dünyanın farklı yerlerindeki güvenlik güçlerince kullanıldığını hatırlatarak, ABD ordusunun bu kararı sonrası hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı. DJI, konuyla ilgili ne gibi siber güvenlik açıkları barındırdığını ABD ordusundan öğrenmek amacıyla onlarla iletişime geçmeye çalıştıklarını da açıkladı. Kısacası ABD ordusunun aldığı karar, DJI markasını endişelendirmiş gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.