Tim Cook, 44 milyon dolarlık performans ödülünü almaya çok yakın

Tim Cook, 44 milyon dolarlık performans ödülünü almaya çok yakın

Bu yılın başlarında Apple'ın karlılık hedeflerini kaçırdığı için Tim Cook'un 2016 yılı ücretinden 1.5 milyon dolar kesinti yapıldığını hatırlayacaksınızdır. Bu yıl elde ettiği başarısından dolayı ise Tim Cook, 280,000 Apple hissesi kazanmaya çok yakın olduğu dün Bloomberg tarafından paylaşıldı. Bu hisselerin değeri ise şu anki piyasa değerine göre yaklaşık 44 milyon dolar değerinde. Yani geçen sene yapılan kesinti Tim Cook için pek bir anlam ifade etmeyecek gibi.

Cook'un performans değerlendirmesi 25 Ağustosta sona eriyor ve düne kadar 280.000 hisse ödülünün ancak yarısını alabilecek gibi görünüyordu. 3. çeyrek gelirlerindeki artış ve 4. çeyreğin olumlu görünümü (çünkü yeni iPhone lansmanı ile rekor bekleniyor) dolayısıyla bir anda hisse değerlerinde ciddi bir artış meydana geldi ve bu nedenle artık 280.000 hissenin tamamını alabilecek gibi görünüyor. Tahmin ettiğiniz gibi yıllık performans ödülünün alınabilmesi için bazı kriterler bulunuyor.

Tim Cook'un yıllık performans ödülünün tamamını alabilmesi için S&P 500 listesinde şirketlerin 3'te 2'sini geride bırakması gerekiyor. Eğer bu oranı yakalarsa 280.000 hisse ödülünün tamamını almaya hak kazanacak. Apple, ortadaki 3'te 1'in arasına düşerse kazanılacak ödül de yarı yarıya düşüyor. Fakat en alttaki 3'te 1'in arasına girme durumu olursa o zaman herhangi bir ödül kazanamıyor. Son olumlu görüşlerin sağladığı hisse artışı, Apple'ı oldukça iyi bir sıraya taşımış durumda.

Son üç yıldır performans ödülünün tamamını almaya hak kazanan Tim Cook, bu yıl da bu ödülün tamamını almaya çok yakın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.