Facebook, içerik etkileşimini artırmak için yeni tasarımını deniyor

Facebook, içerik etkileşimini artırmak için yeni tasarımını deniyor

Geçtiğimiz günlerde 2,01 milyar aktif üyeye ulaşan Facebook, tasarım değişiklikleri ile sitesini canlı tutmayı hedefliyor. İçerik etkileşimini artırmak adına çalışmalarını sürdüren Facebook, yeni tasarımının test sürecine başladı. Sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen yeni tasarım ile beğen, yorum yap ve paylaş butonları büyüyerek ve sola dayalı halden ortaya alınarak daha dikkat çekici bir hale geldi.

Mobile yaklaştı

Tasarım değişikliğindeki temel amaç ise bu butonların daha fazla kullanılmasını sağlayarak içerik etkileşimini artırmak. Büyümenin yanı sıra renk değişimine de uğrayan etkileşim butonları gelen yeni tasarımla birlikte Facebook'un mobil uygulamalarını da yer alan tasarıma benzer bir hele büründüler.

Geçtiğimiz Haziran ayında da yayıncılara odaklanan Facebook, haber içerikleri için tasarlanan yeni bir tasarımı test etmeye başlamıştı. Şimdilik kısıtlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen tasarım değişikliği etkileşimi artırmayı başarırsa, yakın zamanda tüm kullanıcılar için sunulacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.