Facebook haber içerikleri için mobilde yeni bir tasarım deniyor

Facebook haber içerikleri için mobilde yeni bir tasarım deniyor

Facebook haber akışında değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bu kez yayıncılara odaklanan Facebook, haber içerikleri paylaşımlarına ait tasarımlar için yeni bir görünüm deniyor.

Kişisel Facebook hesaplarımızda görebildiğimiz bu yeni tasarımla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak Facebook'un denediği değişiklik ulusal ve küresel farklı yayınları kapsıyor. Aşağıda görebileceğiniz gibi, normal koşullarda Facebook'ta paylaşılan haberler, altta beyaz bant üzerinde başlık yer alacak şekilde görünüyor. Değişiklikle beraber artık alt bant haberde kullanılan görsele uyumlu olarak farklı bir arka plan rengi alıyor. Böylece çok daha fazla dikkat çekiyor. Ayrıca renk uyumu sayesinde, kullanılan görsel daha geniş yer kaplıyor algısı oluşuyor (küçük ekran yani mobil için avantaj) ve haberin daha fazla ilgi çekmesi hedefleniyor. (İlk baktığımda görsel daha büyük sanmıştım.)

Facebook'un bu değişiklikle birlikte yayıncı isimlerini daha fazla ön plana çıkardığı görülebiliyor. Şirketin Instant Articles ile bu yönde eleştiriler aldığını hatırlamak faydalı olabilir. Değişilikse yalnızca Instant Articles kullanıcılarını değil Facebook'taki tüm yayıncıları ilgilendiriyor. Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.