Qualcomm, akıllı hoparlör platformunu tanıttı

Mobil işlemciler alanında lider oyunculardan biri olan Qualcomm, masaüstü sanal asistanlar ve akıllı hoparlörler için geliştirdiği yeni akıllı ses platformunu duyurdu. Son dönemde çok sayıda büyük teknoloji şirketinin girişiyle hareketlenen alan, Qualcomm'un hamlesiyle daha fazla ilgi görebilir.

Yeni platformu ile akıllı hoparlör üretimini kolaylaştırmayı amaçlayan Qualcomm, üreticilere mikrofon, akıllı ses deneyimi ve sesle tanıma gibi teknolojiler sağlıyor. Yani üçüncü parti üreticiler bu teknolojileri sıfırdan geliştirmek zorunda olmadan, doğrudan yarışa katılabilecekler.

Google Asistan ve Amazon Alexa desteği

İşletim sistemi olarak Linux veya Android Things kullanacak olan Qualcomm'un akıllı hoparlör platformu, sanal asistan yazılımlarına da destek verecek. Google Asistan veya Amazon Alexa ile kullanılabilecek olan referans tasarım, mikrofonu sayesinde telefon görüşmeleri yapmaya da imkan sağlayacak.

Birden fazla mikrofona sahip olabilecek olan akıllı hoparlör platformu sesli komutlar sayesinde aktif hale gelebilecek. Yüksek kalite ses deyimi sunacak olan Qualcomm, aptX ve aptX HD algoritmalarını kullanacak.

Bluetooth 4.2 ve 802.11b/g/n/ac bağlantı teknolojileri ile gelecek olan akıllı hoparlör platformu, gelecekte uygun fiyatlı fiyatlı akıllı hoparlörlerin üretilmesinde önemli rol oynayabilir. Amazon Echo sayesinde popülerleşen masaüstü sanal asistanlar yarışında,  Google Home ve Apple HomePod'dan sonra pek çok yeni rakip belirebilir.

Apple da kısa süre önce WWDC 2017 etkinliğinde HomePod'u tanıtarak, akıllı hoparlör ve masaüstü sesli asistan yarışına katılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.