Bitcoin Cash, Kraken ve Bithumb'dan aldığı destekle güçlenmeye devam ediyor

Bitcoin Cash, Kraken ve Bithumb'dan aldığı destekle güçlenmeye devam ediyor

Bitcoin Cash (BCC), her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. Kripto para borsaları Kraken ve Bithumb, gayri resmi olarak Ağustos itibariyle Bitcoin Cash (BCC)'i de listelemeye başlayacaklarını duyurdular.

Kraken, Ağustos ayının ilk haftasında Bitcoin Cash'i listeleyeceğini ve ilgili kişilerin alım-satım yapabileceğini doğruladı. Yapılan açıklamanın gayri resmi olarak yapılmasınını nedeni olarak da Bitcoin Cash'in durumunun resmi olarak ne olacağı henüz net olmaması gösteriliyor.

Yapılan açıklamada Ethereum sürecinde olduğu gibi Kraken müşterilerine BTC veya BCC ile işlem yapma imkanı sağlanacak fakat bölünme gerçekleştikten sonra karşı ataklara karşı güvenlik önlemi olarak bir kaç saat boyunca BTC ve BCC ile işlem yapılamayacağı belirtiliyor.

Bithumb'da Bitcoin Cash'i destekleme konusunda kararını vermiş gibi görünüyor fakat bu konuda Kraken kadar net bir duruş sergilemiyor. Olası bir "hard fork" diye tabir edilen mecburi çatallanma durumunda BCC'yi 3 Ağustos itibariyle desteklemeye başlayacağını belirten Bithumb, bölünme sırasında Bitcoin (BTC) mevzuatlarını ve para çekme işlemlerini de askıya alacağını belirtiyor. Ayrıca 1 Ağustos itibariyle BTC ticaretini Bitcoin Cash'i sisteme dahil edene kadar da durduracağını duyurdu.

ViaBTC'nin de aralarında bulunduğu kuruluşlar BCC'yi destekleyeceğini net olarak belirtirken, bir yandan da Coinbase ve GDAX gibi borsalar BCC'yi desteklememe kararı almış durumda. Bu süreç müşterilerinin canını sıkıyor gibi görünüyor.

Destekleyenler ve desteklemeyenler dışında bir de OKCoin International gibi listeleme konusunda henüz karar vermemiş kurumlar da bulunuyor.

Sonuç olarak 1 Ağustos'da meydana gelmesi beklenen sert bölünme bu defa gerçekleşecek gibi görünüyor. Uzmanlar, sonuç ne olursa olsun, 1 Ağustos’ta üçüncü parti servislerde tuttuğunuz tüm bitcoinleri çekmenizi tavsiye ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.