Bitcoin Cash hakkında bilmeniz gerekenler

Bitcoin Cash hakkında bilmeniz gerekenler

1 Ağustos'ta bitcoinin bölüneceğini ön gören senaryolar geri döndü. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatlarına doğrudan yansıyan bu kaygının ana kaynağıysa bitcoin cash. Bitcoin madencilerini bir kez daha tarafını seçmeye zorlayan bu yeni teklif, bitcoinin geleceğinin umulduğu kadar istikrarlı olmayabileceğini gösteriyor.

Gelişmeleri takip ettiyseniz, bitcoinin ikiye bölünmesine karşı, bitcoin madencilerinin neredeyse tamamı Bitcoin Improvement Proposal 91 (BIP91) etrafında birleştiler. Segwit2x'in ilk bölümü BIP91'in 1 Ağustos için planlanan BIP148'den önce aktive edilmesi, planın gerçekleşmeyeceğine dair insanları ikna etti. Buna karşın, BIP91'in blok büyüklüğü limitlerini arttırıp işlem kapasitesini yükseltmek konusunda ihtiyaca cevap veremediği de bir gerçek. Bitcoin cash bu sorunu adresleyen yeni bir teklif olmasıyla hızlı bir şekilde destekçi topladı.

Bitcoin’den zengin olanların listesi

Bitcoin cash, P2P elektronik nakit para olarak tanımlanıyor. Kıymetli bir madene benzeyen bitcoinin aksine, bitcoin cash doğrudan ticari işlemlerde kullanılacak bir para birimi olmak istiyor. Teklifi bitcoin protokolünü User Activated Hard Fork (UAHF) ile güncelleyip bitcoinin yeni bir versiyonu olarak tanımlanan bitcoin cash'e geçiş yapmak. Bu sayede blok büyüklüğü limitini sekiz katına çıkarmakla kalmayıp, bölünmeyle birlikte ortaya çıkabilecek replay ve wipeout gibi risklere karşı koruma vadediyor.

Bitcoin rakibi para birimi bitcoin cash'in yeterli sayıda madenci tarafından desteklenmesi durumunda 1 Ağustos'ta bölünme gerçekleşecek. Ardından tıpkı ethereum'da olduğu gibi aynı altyapıyı kullanan en az iki tip bitcoinle karşı karşıya olacağız, bitcoin klasik ve bitcoin cash. Uzmanlar sonuç ne olursa olsun, 1 Ağustos'tan üçüncü parti servislerde tuttuğunuz tüm bitcoinleri çekip, elinizin altında tutmanızı tavsiye ediyorlar. Şifreleriniz için de üçüncü parti servislere güvenmemeniz öneriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.