Three Square Market isimli şirketten çalışanlarına bir garip mikroçip teklifi

Three Square Market isimli şirketten çalışanlarına bir garip mikroçip teklifi

Üzerinizde bulunan bir mikroçip sayesinde, bir tuşla atıştırmalık alabileceğinizi veya kapı açabileceğinizi hayal edin. ABD merkezli, Three Square Market isimli şirket çalışanlarına, kapı açabilmek, atıştırmalık satın alabilmek veya ofis içerisinde bilgisayarlarını açmak ve fotokopi makinesi gibi ofis araçlarını kullanabilmek için, vücuda yerleştirilebilir çipler sunuyor.

NFC yani Near Field Communication denilen yakın mesafede kablosuz iletişimi sağlayan metodla çalışacak çipler, çalışanların baş parmakları ile işaret parmakları arasına takılacak. Bu yöntem için, İsveçli şirket Biohax International'ın ortaklığıyla, uzun vadeli kullanımı olan Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) yönteminin benzer bir ayağı da diyebiliriz. 1 Ağustos'ta gerçekleşecek olan partide vending makinalarının üreticisi, 32M olarak da bilinen şirket "çipli" çalışanlarını huzurlarınıza sunacak. Bu arada Verge'ün haberine göre 50 kişi şimdiden çipi takmayı kabul etmiş.

NFC çipleri daha önce Avrupa'da uygulayan birçok şirket tarafından kullanılmıştı. Los Angeles Times'ın da daha önceleri yaptığı habere göre birçok girişimin kullandığı bu yöntem ABD'de çoğunlukla çalışanların performansını arttırmak için kullanılıyor. Temelde aslında, temassız kartların veya çipli evcil hayvanların sahip olduğu teknolojinin bir uzantısı da diyebiliriz, basit ve mümkün olduğunca az bilgiyle donanmış bir küçük cihaz.

Ofis ortamında verileri toplamada kolaylık sağlayacak gibi görünse de, geniş çerçevede baktığımızda her istenildiğinde çıkarılamayacak bir ürün maalesef pek kullanışlı olacak gibi durmuyor. Özellikle kişilerin gizliliği söz konusu olduğunda çiplerin kolaylığa mı yoksa kişisel alanın ihlaline mi sebep olacak tartışılır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.