Workincubation: Workinton'dan kuluçka ve hızlandırma merkezi adımı

Workincubation: Workinton'dan kuluçka ve hızlandırma merkezi adımı

Türkiye'de paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı denince akla ilk gelen isimlerden olan Workinton, Workincubation adlı kuluçka merkezi ve hızlandırma programıyla girişimcilere yeni bir kapı daha açtığını duyurdu.

Girişimcilerin ve girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmesini isteyen Workinton, girişimcileri Ön Kuluçka, Kuluçka ve Hızlandırma adlı 3 farklı program içinde değerlendirecek. Workinton, geniş ağı sayesinde girişimcilerin tek bir merkeze bağlı kalmadan, Workinton'un 14 farklı şubesini kullanabilecek. Bu sayede de iş bağlantılarını daha rahat bir şekilde geliştirebilecek veya farklı semtlerde rahat bir çalışma ortamında çalışma imkanı yakalayacak.

Bir süredir çalışmalarının devam ettiğini bildiğim Workincubation, aldığım bilgilere göre şu anda 15 girişimciyi çatısı altına almış durumda. Girişimciler mentorluk/danışmanlık ve çalışma ortamı desteklerinin yanısıra bulut teknolojisi desteği, devlet destekleri danışmanlığı, eğitim seminer ve atölye desteği de alacak.

Süreç hakkında da bilgi vermem gerekirse Workincubation'a dahil olan girişimciler öncelikle ön kuluçka aşamasında girişimlerini kuluçka dönemine hazırlayacak. Alt yapı hazırlıklarını tamamladıktan sonra ise Kuluçka Merkezi’ne geçiş yapacak. Jüri elemesinden geçen girişimler de hızlandırma programı ile yollarına devam edecek.

Dikey çağrı ve destek programı

Workinton CEO’su Pınar Massena, Workincubation'ın Türkiye’de ilk kez dikey programlarla yürüyen bir sistem inşa ettiklerini ifade ediyor ve “Start-up’ların ihtiyaç duyduğu, sektöründe uzman kişilere ulaşmalarını sağlayan bir yapı sunuyoruz. Start-up hangi sektörde faaliyet gösteriyorsa, o sektörün uzmanlarının değerlendireceği ve yine o sektörün uzmanları tarafından mentorluk alacakları bir temel kurduk” diye ekliyor. Özetle finansal teknoloji girişimler finans dikeyindeki isimler tarafından, e-ticaret tarafındaki bir girişimse e-ticaret uzmanları tarafından değerlendiriliyor ve destekleniyor.

Kuluçka/hızlandırma merkezleri arasında kendine has bir tarzda ve geniş ofis imkanlarıyla giriş yapan Workincubation, verdiği tüm hizmetleri de aşağıdaki şekilde özetliyor. Eğer girişiminizi konumlandıracağınız bir hızlandırma merkezi arayışındaysanız Workincubation.com'u ziyaret edebilir, daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Ayrıca Girişim Ofisleri programımızın Workinton ziyaretini aşağıda izleyebilirsiniz.

  • 6’lı mentor takımı: Her girişimci alanında uzman kişilerden oluşan 6’lı mentor takımı ile çalışıyor.
  • Akademik danışmanlar: Teorik bilgileri aktarılıyor, destek ve teşvikler konusunda bilgi veriliyor.
  • Sektör Uzmanlarla Buluşma: Girişimciler sektör uzmanları ile sık sık bir araya geliyor, özel saha bilgilerine ulaşıyor.
  • Küresel Erişim: Girişimciler, Workinton’un San Diego’daki ağını kullanma hakkı elde ediyor ve global yatırım ağlarına daha kolay erişiyor.
  • Yaygın Kuluçka Merkezi: Genç girişimciler ülke içinde de 13 Workinton ağını kullanıyor, işlerini daha hızlı yürütüyor.
  • Dikey Çağrı: Girişimciler özel çözümlere ulaşabiliyor ve hızlı bir şekilde yatırım süreci içine giriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.