Intel giyilebilir teknolojiler birimini kapatıyor

Intel giyilebilir teknolojiler birimini kapatıyor

Teknoloji dünyasının en büyük işlemci üreticilerinden Intel, bir süre önce büyük umutlarla giriş yaptığı giyilebilir teknoloji alanından çekiliyor. İlk olarak geçtiğimiz Aralık'ta TechCrunch tarafından ortaya atılan Intel'in giyilebilir teknoloji departmanını kapatacağı iddiası, şirket tarafından sert bir dille yalanlanmıştı. Bugün ise konuyu tekrar gündeme getiren CNBC, Intel'in giyilebilir teknoloji birimini kapatacağını iddia etti.

CNBC'nin şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Intel, yaklaşık iki hafta önce akıllı bileklik ve saatler üzerine çalışmalar yapan giyilebilir teknoloji departmanını kapattı. Eğer kaynağın aktardığı bilgiler doğru ise giyilebilir teknoloji çalışmaları şirketin yarıda bıraktığı ikinci proje olacak.

Artırılmış Gerçeklik teknolojilerine odaklanacak

Uzun zamandır Raspberry Pi'a rakip olabilecek bir proje üzerinde çalışan Intel, geçtiğimiz Haziran ayında bu projeyi de iptal etmişti. Kaynağın aktardığı bilgilere geçtiğimiz yıllarda ilginç giyilebilir teknoloji ürünleri üreten Intel, artırılmış gerçeklik alanına odaklanacak.

Sadece akıllı bileklik ve saatlerle de sınırlı kalmayan Intel, Xiaomi ortaklığı ile akıllı ayakkabı da üretmişti. Ortaya çıkan bir başka ilginç bilgi ise Intel'in giyilebilir teknoloji departmanında çalışanların yüzde 80'i ile geçtiğimiz Kasım ayında yollarını ayırması oldu. Bu nedenle departmanın kapanmasından düşünülenden daha az çalışanın etkileneceğini de belirtelim.

Intel'in giyilebilir teknoloji departmanında çalışanların büyük bir çoğunluğu ise 2014 yılında gerçekleşen Basis satın alması ile şirkete katılmıştı. Basis satın alması ile giyilebilir teknoloji alanına büyük bir yatırım yapan Intel, şirketi 100 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Intel'in konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadığını da ekleyelim. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.