Bankaların dijital dönüşümü: Goldman Sachs, Wall Street'in Google'ı mı oluyor?

Bankaların dijital dönüşümü: Goldman Sachs, Wall Street'in Google'ı mı oluyor?

Yatırım bankacılığının oyun kurallarını değiştiren New York merkezli finans merkezi Goldman Sachs bugünlerde açık kaynaklı yazılım platformu Marquee hakkında gündemde. Finans devinin teknoloji şirketleri Google ve Facebook'un yolundan gittiği her defasında belirtilirken, Marquee için açılan yeni pozisyonlar bu görüşü kuvvetlendiriyor.

Şirket, Ocak ayından beri Marquee için ekibini hızlı bir biçimde büyütüyor. Yazılım geliştirmeciden, genel müdür yardımcısına kadar birçok kademede ve alanda yeni isimlere kapılarını açmış. Banka sekizi New York, dördü Polonya ve 12'si Hindistan'da olmak üzere konu ile alakalı yeni iş ilanları vermiş durumda.

Business Insider'da yer alan habere göre şirket sözcüsü Tiffany Galvin, en iyi teknoloji yeteneklerini kendi şirketlerine çekmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Marquee'nin API'si yenilendi

Marquee'de geliştirilen yeni API'de bilgisayar programlarının birbirleri ile insan desteği olmadan iletişime geçmeleri sağlanması hedefleniyor. Şirketin kendi içinde de bir takım değişiklikler yaşıyor gibi gözüküyor. Mayıs ayında finans direktörlüğüne atanan Standford Üniversitesi'nden doktora derecesine sahip Marthy Chavez ise projenin yıldız ismi. Şirkette güçlü bir geçmişe sahip olan  Chavez, Goldman Sachs'a 1994 yılında katıldı. 2014- 2017 yıllarında Bilişim Direktörü ( CIO) olarak çalıştıktan sonra, Marthy Chavez finans  Mayıs 2017'de finans direktörlüğüne atandı.

Chavez, tüm şirketi API çerçevesinde yeniden yapılandırdıklarını bildiriyor. Tüm iş süreçlerinin daha hızlı olacağını belirten Chavez, öncesinde telefon konuşmalarından, platformdaki tüm içerik ve araçların kişilerin kendisi tarafından yapıldığını belirtiyor.

Goldman Sachs, Marquee'yı 2015 yılında müşterilerinin kullanımına açtı. Bir finans servis şirketi olarak müşterilerinin işlemlerini yönetmeleri ve şirketler üzerinde birleşme, devralma ve halka arz gibi konularda danışmanlık veriyor. Şirket öte yandan platform aracılığıyla müşterilerini Goldman Sachs'ın satış ekibi desteği almadan hızlı karar verme süreçleri için eğitimler de veriyor.

Teknoloji şirketlerinin geliştirmecilere açık kaynak sunmalarına aşinayız. Marquee ise sektörün lider platformu. Piyasaya yeni katılan FinTech start-up'lar ve yazılım distribütörlerinin de platformu uygulama geliştirmek için kullanıldığı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.