Yeni nesil hareketle kontrol girişimi Leap Motion 50 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil hareketle kontrol girişimi Leap Motion 50 milyon dolar yatırım aldı

Sensörlerle hareket takibi teknolojisi sunan sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik girişimi Leap Motion, 50 milyon dolar Seri C yatırımı aldığını duyurdu. Yatırım, J.P. Morgan Varlık Yönetimi çatısı altında gerçekleştirildi. Gelen yatırım sonrasında J.P. Morgan'ın Özel Sermaye Fonu grubundan Lawrence Unrein, Leap Motion'ın yönetim kurulu üyeleri arasına katıldı.

Gelen 50 milyon dolar yatırımın Leap Motion'ın büyümesi için kullanılacağı açıklandı. Küresel büyüme hedefleyen Leap Motion öncelikli pazar olarak ise Asya kıtasını seçti. Bu bağlamda bölgeye hizmet edecek yeni bir ofis açacaklarını da duyurdu. Leap Motion'ın yeni ofisi, Çin'in Şangay kentinde açılacak.

Leap Motion'ın el ve parmak takibi konusunda uzmanlaştığı sensörleri, kendine eğitimden tutun sağlığa farklı kurumsal alanlarda da tercih edilebilir olacak. Bu yüzden Leap Motion sadece bireysel kullanıcılara, oyun ve eğlence amaçlı kullanıma değil, kurumsala da hitap ederek önemli endüstrilere hizmet vermeyi planlıyor. Leap Motion'un CEO'su ve kurucu ortaklarından Michael Buckwald, özellikle el takibinin sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik konusunda çok kritik olduğunu belirten sözleri, şirketin bu anlamda da vizyonunu ortaya koyuyor.

Leap Motion, insan ve teknoloji arasındaki bariyerleri kaldırmak istiyor. Leap Motion'ın son dönemde hazırladığı videolardan birinde, insan elini sensörler aracılığıyla ne kadar hassas tespit edebildiğini vurgulanıyor. Hemen aşağıdan bu görüntüleri izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.