Google Glass geri döndü!

Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass, piyasaya sürüldüğünde herkesi heyecanlandırmış ancak son kullanıcı versiyonu gereken ilgiyi görememişti. 2015 yılında aldığı kararla Google Glass'ı yeniden yapılandırma kararı alan Google, yeni modelin kurumsal müşterilere odaklanmasına karar kılmıştı.

Google Glass, uzun süren sessizliğin ardından suskunluğunu bozdu ve kurumsal müşterilere odaklanacak şekilde geri döndü. Yeni Glass üretim hatlarında, lojistik zincirinde ya da sağlık sektöründe kullanılacak. Yani Glass'ın sokaklarda ya da moda gösterilerinden göründüğü günler için biraz daha beklememiz gerekecek.

Geçtiğimiz yaz aylarında Boeing'in Google Glass'ı deneyen firmalar arasında olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yenilenen web sitesinde ise çok sayıda yeni kurumsal müşteri var. Örneğin, Massey Ferguson adlı traktörleri üreten firma AGCO, üretim hattında Google Glass'ı aktif olarak kullanıyor. Kargo şirketi DHL'in çalışanları ve General Electric'in teknisyenleri de Google Glass'ı kullanan iş gruplarından.

Google Glass'ın çalışanlara sunduğu en büyük avantaj sesli kontrolle çalışması dolayısıyla eller serbest bir modda size yardımcı olabiliyor olması. Glass'ı takan işçiler, yaptıkları işle ilgili video ve görsellerle destekleniyor. Böylece yapılan iş çok daha güvenli, hatasız ve hızlı ilerliyor olabilir. Gözünün önünde hangi kabloyu nereye bağlamasını artırılmış gerçeklik yardımıyla gören işçilerin hata yapma ihtimali neredeyse ortadan kalkıyor.

Google Glass şimdilik talep topluyor. Bu yüzden Google Glass'ın yeni fiyatlandırma yapısı ve şirketlere olan maliyetleri gizemini koruyor. Ancak Google'ın akıllı gözlüğü Glass'ı satarken bu firmalara özel yazılım yaptığını, toplu satışlar gerçekleştirdiğini ve şirketlere sağladığı fayda göz önüne alınacak olursa, anlaşmalarda Glass'ın tek başına nasıl fiyatlandırıldığını anlamak epey güçleşiyor. Bakalım Google Glass kurumlara yönelik versiyonundan sonra, tekrar son tüketiciye yönelik modeller geliştirecek mi? Birlikte bekleyip göreceğiz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.