Boeing, üretim bandında Google Glass kullanıyor

Boeing, üretim bandında Google Glass kullanıyor

Her ne kadar Google ilk akıllı gözlük projesi Google Glass'dan vazgeçmiş ve yeniden yapılanma kararı almış olsa da mevcut Google Glass'ların kullanımları sürüyor. Bildiğiniz gibi Google Glass'ın bireysel kullanıcılar için üretilmemesi ve ürünün yeniden yapılanma kararının ardından gelen kurumsal kullanım alanlarına yönelmesi gündemdeydi. Google eminiz ki bu hedefini gerçekleştirebilecek fakat bir diğer yandan da ilk Google Glass ürünü yoğun şekilde kullanılıyor. Bu firmalardan bir tanesi de uçak üreticisi Boeing.

Üretim hattında Google'ın ilk akıllı gözlük modeli Glass'dan yararlanan firma, Glass'ı kablolama yapan işçilerine emanet etmiş durumda. Böylece aslında uzun yıllardan beridir akıllı gözlükleri kendi içinde deneyen Boeing, şarj, boyut gibi sorunları kendi başına çözemediği için çözümü Google'ın akıllı gözlüğünde bulmuş.

Boeing'in kullandığı Google Glass, bilgisayar ekranlarının yerini alıyor ve uçak parçalarının karışık kablolalamalarını yapan elektrik teknisyenlerin rehbeleri Google Glass ile gözlerinin önünde oluyor. Böylece hatalar da büyük oranda azalıyor çünkü teknisyenler bir ekrana bir bir yaptıkları işe bakarken bazı hatalar yapabiliyorlar.

Boeing'in paylaştığı bilgilere göre, Google Glass sayesinde hataların sayısı yüzde 50'ye kadar azalırken, üretim zamanı da yaklaşık yüzde 25 oranında azalıyor. Çok yakında ikinci sürümünün gelmesini beklediğimiz Google Glass, böylece Boeing'e hem zamandan hem de paradan tasarruf ettiriyor ve ortaya daha kusursuz üretim sürecini çıkartıyor. Bunun yanı sıra, Google Glass'ın sadece kurumsal müşterilere yönelmesini de destekleyebilecek, gelecek vaat eden bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.