Google Glass 2.0 için çalışmalar başladı

Google Glass 2.0 için çalışmalar başladı

Google'ın büyük bir umutlarla ilk versiyonunu çıkarttığı akıllı gözlük Glass, kitlesel olarak satışa dahi çıkamamış, proje sonlandırılmıştı. Bu yılın hemen başında kısmi satışın da sonlanmasıyla beraber, Google Glass'ın yeniden yapılanma sürecine gireceği de duyurulmuştu. Bu yöndeki ilk haber Luxottica firmasından geldi.

Google'ın yeni teknolojiler üreten ve AR-GE iş kolu olarak nitelendirebileceğimiz Google X, alınan yeniden yapılanma kararı sonrasında Google tarafından satın alınan Nest'in yaratıcısı Tony Fadell'a bağlandı. Kısacası akıllı termostat Nest'i yaratan ve Google'a satışını gerçekleştiren Fadell, artık Google'ın çok önem verdiği akıllı gözlük projesinin de lideri konumuna gelmiş oldu. Birkaç ay sessizlik ve muhtemel çalışma döneminin ardından ise, yeni Glass 2.0'dan ilk haberler gelmeye başlamış durumda.

Sayısız ünlü ve lüks markaya iş yapan İtalyan Luxottica'nın CEO'su Massimo Vian'ın Milano'da yaptığı açıklamasıyla ortaya çıkan haber, yeni Glass için çalışmalara başlandığını da resmi olarak doğrulamış oluyor. Google ve Luxottica şirketler, daha önce de bir araya gelmiş ve işin teknoloji tarafı ile moda tarafını dengelemek için çalışmalar yapmıştı.

Luxottica'nın aynı zamanda Intel'le de bir iş ortaklığı bulunuyor. İşin gözlük tarafındaki teknik kısmına hakim olan ve modayla ilgili kısmını halledecek Luxottica, işin teknolojisini geliştiren Google ile yapacağı ortaklıkla son kullanıcılara en doğru şekilde hitap eden ve "kullanılabilir" bir ürün ortaya çıkarmaya çalışacak. Bakalım Google Glass, küllerinden yeniden doğarak daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.