Apple Watch suya dayanıklı çıktı

Apple Watch dün 9 farklı ülkede piyasaya çıktı ve kullanıcıların beğenisine sunuldu. Avustralya'dan yayın yapan bir teknoloji sitesi olan FoneFox ise, rakipleri kutu açılış videolarını yayınlarken farklı ve daha cesur bir hareketle Apple'ın akıllı saati Watch'u su altı testlerinden geçirdi.
Apple Watch suya dayanıklı çıktı

apple-watch-sualtiApple Watch dün 9 farklı ülkede piyasaya çıktı ve kullanıcıların beğenisine sunuldu. Avustralya'dan yayın yapan bir teknoloji sitesi olan FoneFox ise, rakipleri kutu açılış videolarını yayınlarken farklı ve daha cesur bir hareketle Apple'ın akıllı saati Watch'u su altı testlerinden geçirdi. Test ekibi, Apple Watch ile önce duşa, sonrasında ise havuza girerek Apple Watch'un suya dayanıklılığı ve su geçirmezliği ile ilgili sınırlarını ölçmeye çalıştı.

Watch'un Sport versiyonuyla yapılan testler sonucunda Watch'u duş alırken kolunuzdan çıkartmanıza gerek kalmayacağı kanıtlanmış oldu. Daha önce Apple CEO'su Tim Cook da yaptığı açıklamada, Watch'u ile duş aldığını ve saatini kolundan çıkarmadığı bilgisini paylaşmıştı. Uluslararası su geçirmezlik standartlarında IPX7 sertifikasına sahip olan Apple Watch, 1 metreye kadar 30 dakika boyunca çalışabilir olarak dayanma potansiyeline sahip.

Hemen aşağıdan bir videosunu izleyebileceğiniz testlerin sonucu aslında Apple Watch'u suya batırmaktan kaçınmanız, ancak akıllı saatinizi havuza girerken kolunuzda takılı unuttuğunuzda da cihazınızda bir hasar oluşmayacak olması şeklinde özetlenebilir. Yağmur yağarken kullanımlarınızda bir problem olmayacak Watch'lar için Apple'ın yine de suya batırılmaması konusunda bir tavsiyesi olduğunu da son olarak önemle hatırlatmamız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.