Türkiye'nin Flipboard'u Bundle, yeni hedefi Almanya'da 50 bine yakın aktif kullanıcıya ulaştı

Türkiye'nin Flipboard'u Bundle, yeni hedefi Almanya'da 50 bine yakın aktif kullanıcıya ulaştı

Tek bir uygulamada farklı haber kaynaklarını buluşturan Bundle (iOS, Android), Türkiye pazarındaki popülerliğini yurtdışına taşımak istiyor. Türkiye'nin Flipboard'u olarak tanımlayabileceğimiz Bundle, ilk hedef olarak seçtiği Almanya'da 45 bin aktif kullanıcıya ulaştı.

Son olarak geçen yılın Kasım ayında aylık 19 milyon haber okuttuğunu paylaştığımız Bundle, aylık aktif kullanıcı sayısı 300 bin olarak paylaşmıştı. Aldığımız yeni rakamlarsa Bundle'ın indirilme sayısının 1.2 milyon, aylık aktif kullanıcı sayısının da 450 bin olduğunu gösteriyor. Aktif kullanıcıların yüzde 65' iOS, yüzde 35'i ise Android tabanlı mobil cihaz kullanıyor.

Almanya'da 12 medya partneri

Bundle'ın Türkiye'deki haber uygulamaları içinde tutunmayı başardığına şüphe yok. Dolayısıyla yeni pazarlara ağırlık vermesi aslında sürpriz değil. İstanbul merkezli girişimin bu noktada hedef seçtiği ilk ülke ise Almanya. 2017 Mart ayı itibarıyla Almanya’da büyümeye özen gösteren Bundle, geçtiğimiz hafta AppStore’da Almanya’nın en sevilen yeni uygulamaları arasında gösterilmiş. Almanya'da Deutsche Welle, T3N Magazin, Vice Medya ve Konradin Medya'nın da aralarında olduğu 12 adet medya grubu ile partner olan Bundle, Almanya’nın önde gelen iki büyük teknoloji etkinliğine (Axel Springer NOAH ve Tech Open Air) medya sponsoru olarak destek vermiş.

Almanya'daki ekibe Ülke Müdürü aranıyor

Beş aya yaklaşan süre zarfında Almanya'da aylık 45,000 aktif kullanıcıya ve 110,000 indirilme sayısına ulaşan Bundle'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Ercan Varol

Şu anda İstanbul’daki merkez ofiste 10 kişilik bir ekibimiz var. Bundle’ın, Almanya operasyonu içinse şu anda 2 kişi görev yapıyor. Bir Editör ve İş Geliştirme uzmanından oluşan bu ekibe, Almanya için bir Ülke Müdürü (Country Manager) de eklemek istiyoruz. Bundle’ın önümüzdeki 3 ay içerisinde Berlin’de ofis açarak pazara tam anlamıyla giriş yapmayı planlıyoruz.

diyerek ilk yurtdışı açılımını özetliyor.

Almanlar daha fazla haber okuyor

Avrupa'daki en fazla Türk nüfusunun Almanya’da olduğunu biliyoruz ama Ercan Varol, kullanıcılarının yüzde 90'ının Almanlardan oluştuğunu söylüyor ve Alman kullanıcıların Türklere oranla çok daha fazla haber okuduğunu, uygulamada günde ortalama 11 dakika geçirdiklerini ekliyor. Türkiye’de ise bu rakam 9.5 dakika.

Ercan Varol'dan aldığımız rakamlara göre Bundle uygulamasında Almanya’dan 24 farklı kategoride 2000’den fazla Almanca kaynak takip edilebiliyor. Bini aşkın yerel kaynaktan içerik alan Bundle, Almanya’nın en fazla yerel kaynağı destekleyen Haber uygulaması olduğunu da iddia edior. Almanya’da her gün 17 bin yeni haberin yayınlandığı Bundle’da kullanıcılar günde 40 bin’den fazla haber okuyor.

İndirilme sayısının yüzde 70’inin organik şekilde gerçekleştiğini öğrendiğimiz Bundle, Almanya için yıl sonunda 30 farklı medya partnerliği ile 100 bin aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bundle, Türkiye'deki başarısından sonra Almanya pazarındaki hedeflerini tutturup tutturmayacağını merakla bekliyoruz.

Yeri gelmişken Webrazzi haberlerini hem Bundle'de hem de Flipboard'da yeni açtığımız resmi sayfamızdan takip edebileceğinizi eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.