Daimler AG, blockchain'i 100 milyon euro'luk ethereum ile test ediyor

Daimler AG, blockchain'i 100 milyon euro'luk ethereum ile test ediyor

Mercedes-Benz markasının da sahibi olan Stuttgart merkezli Daimler AG, geçtiğimiz aylarda blockchain teknolojisini deneyeceğini duyurmuştu. Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) ile anlaşan firma, blockchain teknolojisini deneyerek finansal işlemler gerçekleştirmek için testlere başlamıştı. Bu yenilikçi teknolojiyi aldığı regülasyon izinlerinin ardından test etmeye başlayan Daimler AG, testler için sisteme tam 100 milyon euro harcayacak.

Ethereum temelli çalışan ve Schuldschein adıyla anılan hisse senetleriyle bu parayı blockchain teknolojisini keşfetmek için yatıran Daimler AG ile birlikte projede Esslingen-Nürtingen, Ludwigsburg ve Ostalb gibi bankalar da bulunuyor, bankalar 1 yıllık süreyle bu blockchain temelli hisseleri satın alıyor. Uluslararası bir firma olarak Daimler AG'nin blockchain kullanımındaki amaçları elbette farklı ve farklı iş birimleri tarafından test ediliyor. Özellikle finansman alanında yapılan testlere göre üst düzey yetkililer sonuçların olumlu olduğunu aktarıyor.

Daimler AG'de hazineden sorumlu olarak çalışan Eva-Marie Scholz'a göre birkaç farklı iş birimi olarak blockchain teknolojisinin potansiyelini inceleme fırsatı bulduklarını ve bunlardan gerçek iş modelleri çıkarabileceklerini aktardı. Daimler AG, erken aşamada giriş yaptığı ve denediği blockchain temelli teknolojileri denediği için hiç pişman olmayacak gibi gözüküyor. Daimler AG'de sadece finans değil, satış, mühendislik, güvenlik ve sınır ötesi taşımacılık gibi konularda da teknolojinin nasıl kullanılabileceğine dair kafa yoruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.