Instagram, moda ve güzellik alanında yayın yapan kuruluşlara yaradı

Instagram, moda ve güzellik alanında yayın yapan kuruluşlara yaradı

Konu güzellik ve moda  olduğunda, Instagram'dan daha farklı bir platformun bu endüstrilere biçilmiş bir kaftan olabileceği düşünülemez.  Instagram'ın hızlı yükselişi, platformun video ve fotoğraf içeriği sağlaması, kullanıcı kitlesinin büyük çoğunluğunun 18-35 yaş arasında olması bu sektörler için Instagram'ı cazip kılan birkaç güçlü neden. Araştırma servisi L2'nin takibinde olan moda markalarının yüzde 98'i, güzellik markalarının yüzde 93'ü Instagram kullanıyor.

Instagram'da moda ve güzellik markaları kadar bu sektöre hizmet veren yayıncı kuruluşlar da olumlu anlamda etkilenmiş durumdalar. Newswhip, kendi verilerini kullanarak yaptığı çalışma ile Instagram'ın başarısını bir kez daha gösteriyor. Özellikle moda dünyasının en önemli 4 etkinliğinde etkileşim ve WoM oranında büyük artışlar yaşanıyor. Aşağıdaki Paris, Milano, New York ve Londra Moda Haftaları'na yönelik grafiği görmekteyiz. Buna göre Şubat-Eylül 2016 zaman diliminde sosyal ağda sektörün  6 milyonun üzerinde etkileşim aldığı belirtiliyor.

Newswip araştırmasını 2017 yılına ait verilerle sürdürüyor. Buna göre, Instagram'da moda ve güzellik kategorisindeki yayın kuruluşlarının, en çok beğeni ve yorum alan içerikler, etkileşimin bu şirketleri ne kadar değiştirdiği ve en başarılı içerikler gibi verilerle sektör analiz ediliyor. Listede bu kategoride, Vogue, Vogue Magazine, Vanity Fair gibi yayıncılık sektörünün güçlü isimleri yer alıyor. Sadece dijital ortamda yayın yapan High Snobiety ve Song of Style'ın ilk 10'da yer alması ve bu kadar köklü yayın kuruluşlarının yanında durması da dijitalin şirketlere getirebileceği rekabet gücünü gösteriyor bir yerde. 

Newswhip'in verilerine göre, şirketler etkileşimlerini de bir hayli yükselltiler. Listenin başında Vogue Ocak-Haziran 2017 yılında, 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 63 oranında etkileşimini arttırdı. Raporda, etkileşim oranında en hızlı büyümeyi nerdeyse yüzde 290 büyüme ile Solle Collector'ın yaptığı gösteriliyor. Etkileşim oranı tek düşen yayın şirketi ise Cosmopolitan. Ancak değişen okuyucu yüzüne ayak uyduramamakla eleştirilen Cosmopolitan'da yaşanan etkileşime yönelik düşüş çok da sürpriz değil.

Analizde son olarak Ocak-Haziran 2017 tarihlerinde en çok beğeni ve yorum alan içeriklerin sıralaması yer alıyor. Buna göre, en çok beğeni ve yorum alan içerik İngiliz Düşesi Kate Middleton'ın kardeşi Pippa Middleton'ın Fansız iş adamı James Matthews ile evlendiklerine yönelik içerik. Platfromda 16 milyon takipçisi olan Vogue'un paylaştığı içerik toplamda 337.660 beğeni ve yorum almış. Vogue, listede en fazla takipçisi olan Instagtam hesabı.

Listede bir blog yazarı var

Sosyal ağların en verimli yönlerinden biri her bir kullanıcının kendi içeriğini oluşturmasına imkan verip, kendsini ifade edebilmesi. Bu noktada blogger SongofLife'da Instagram'ın itici gücünü oldukça iyi kullanarak,  yayın kuruluşlarının yanında listede bir içeriği ile yer alabiliyor.

Aylık 700 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Instagram ise dünya genelinde büyüme devam ediyor. 2018 yılının sonunda dünya internet nüfusunun üçte birinin platfroma kaydolacakları bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.