Hyundai, yarı otomatik sürüş özelliklerini planladıkları zamandan önce piyasaya sürdü

Hyundai, yarı otomatik sürüş özelliklerini planladıkları zamandan önce piyasaya sürdü

Otomobil pazarında "otonom" araçlar çok ciddi bir yarış içerisinde. GM bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi planladığı Cadillac CT6'da kendi kendine sürüş özelliğinin bulunması, Audi'nin, bir sonraki A8'in 3. seviye kendi kendine sürüş özelliğinin bulunacağını açıklaması Hyundai'yi de kendi zaman çizelgelerinin önüne geçmelerini sağladı.

Hyundai, yeni piyasaya süreceği otomobillerde kullanılacak olan yarı otomatik "Highway Driving Assist 2 (HDA2)- Otoyol sürüş asistanı 2” özelliğini tamamladığını duyurdu.

HDA2 sistemi, Tesla'nın oto-pilot özelliğine benzer bir sistem olarak tanımlanıyor. Yani 2. seviye bir otonom araç sistem. Bu sistem sayesinde yazılım otoyol koşullarında hız kontrolünü ele alabilir, kavşak girişlerinde yavaşlayabilir, yan yollar ve dört yol gibi yerlerde de kontrolü elinde tutabilen 2. seviye bu yazılım, öndeki araç kavşağa girişte veya dönüşlerde sinyal verince ne yapması gerektiğine de doğru bir şekilde karar verebiliyor.

Hyundai yetkilerinin ET gazetesine yaptığı açıklamada "HDA2 sistemi, sürücülerin müdahalesini en aza indirecek. Otoyollarda 3. seviyeye yaklaşıyoruz. Bu teknoloji, 2022 yılına kadar tamamen özerk araç üretmemize yardımcı olacak" diyor.

Hyundai, geçtiğimiz CES'te otonom araç teknolojisine sahipti fakat bu alandaki teknolojinin ve maliyetlerin ucuzlaması yönünde çalışmalar ve araştırmalar yapmaya devam ediyor. Böylece bu teknoloji tüketiciye ulaşırken maliyetlerini azaltabilecekler. Şu anda sahip olduğu teknolojiyle bile otonom araç pazarında söz sahibi olamayan Hyundai, bu hızla çalışmalarını tamamlamaya devam ederse Tesla ve VW gibi devler için bir tehdit olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.