Tesla'nın uzun süredir beklenen Autopilot güncellemesi araçları 'yarı-otonom' yapacak

Tesla'nın uzun süredir beklenen Autopilot güncellemesi araçları 'yarı-otonom' yapacak

Kısa zaman içerisinde otomotiv sektörünün önemli markalarından biri haline dönüşen Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Model S ve Model X araçlarına gelişmiş otonom sürüş özellikleri kazandıracak olan Autopilot 2 yazılım güncellemesinin önümüzdeki hafta kullanıma sunulabileceğini söyledi.

Elon Musk, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde Autopilot 2'nin kademeli olarak Aralık ayı içerisinde dağıtılacağından söz etmişti. Musk'ın kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklayla birlikte yenilenen Autopilot yazılımının önümüzdeki hafta karşımıza çıkacağı kesinleşmiş oldu.

Daha önce Tesla tarafından yapılan açıklamalarda Tesla sahiplerinin yeni Autopilot yazılımıyla birlikte tam bir otonom sürüş deneyimine kavuşacağı belirtilmişti. Elon Musk ise yaptığı açıklamada, yeni Autopilot yazılımın çoğu özelliğini önümüzdeki hafta araç sahiplerinin kullanımına sunacaklarını belirtti. Açıklamadaki önemli kısım ise çoğu ibaresi, çünkü yazılımın hangi özelliklerle geleceği ve bu özelliklerin hangilerinin ilk etapta kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Autopilot görüşünün nöral bağlantılarının başarılı bir şekilde çalıştığını da belirten Musk, otonom sürüşle ilgili çalışmalarını doğrulamak için çok fazla sürüş yapmaları gerektiğinin de altını çizdi. Autopilot 2'nin gelecek hafta karşımıza çıkması beklense de ortada tam anlamıyla bir tarih olmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.