Artırılmış gerçeklik girişimi WaveOptics, 16 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik girişimi WaveOptics, 16 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılına hızlı bir başlangıç yapan ve Apple'ın da ARKit ile adım attığı artırılmış gerçeklik teknolojileri yatırımlar almaya devam ediyor. Birleşik Krallık merkezli artırılmış gerçeklik girişimi WaveOptics, 16 milyon dolar yatırım aldı. Gerçekleşen B serisi yatırım turuna WaveOptics'in halihazırda yatırımcıları arasında bulunan Octopus Ventures, Touchstone Innovations plc ve Robert Bosch Venture Capital GmbH'in yanı sıra yeni yatırımcı Gobi Ventures da katıldı.

Yeni pazarlara açılacak

Geleceğin en önemli teknolojilerinden olan artırılmış gerçeklik donanımları üretmek için hologram ve Fotonik kristaller kullanan WaveOptics, 16 milyon dolarlık yatırımı teknolojilerini geliştirmek ve yeni pazarlara açılmak için kullanacak. Sumanta Talukdar ve David Grey tarafından 2014 yılında kurulan WaveOptics, rakiplerine oranla daha geniş görüş açısına sahip çözümler sunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=TQD-hw131mg

2015 yılında artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip bir gözlük üreten WaveOptics, sonrasında ise gözlük üretmekten vazgeçip artırılmış gerçeklik için kullanılabilecek ekran teknolojileri üretmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda artırılmış gerçeklik konusunda çeşitli videolar da yayınlayan WaveOptics, artırılmış gerçeklik kullanımı ile övgüler toplamayı başarmıştı.

Yeni ürünler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Sumanta Talukdar, yeni ürünlerinin gelecek sene pazarda olacağını ve hem kurumsal çözümler hem de kişisel kullanım için satışa sunulacak. Artırılmış gerçeklik donanımlarının üretimi için büyük teknoloji markaları ile birlikte çalıştıklarını belirten Talukdar, marka isimlerini ise açıklamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.