Snapchat, reklam odaklı teknoloji girişimi AdRoll'u satın almak için görüşmelere başladı

Snapchat, reklam odaklı teknoloji girişimi AdRoll'u satın almak için görüşmelere başladı

Uzun zamandır alışveriş üzerine çalışan reklam teknolojileri girişimleri ile çalışan Snapchat'in çatı şirketi Snap, yeni bir satın alma üzerinde çalışıyor. Businessinsider'ın haberine göre Snap, reklam teknolojileri girişimi olan AdRoll'u satın almak için görüşmelere başladı.

Özellikle geçtiğimiz Mart ayında halka arz gerçekleştirdikten sonra sıkıntılı günler yaşayan ve 2017'nin ilk çeyreğinde 2.2 milyar dolar net zarar açıklayan Snap, pazarlama ve reklam teknolojileri üzerine çalışan girişimlerle oldukça yakından ilgileniyor. Reklam sektöründe büyümeyi hedefleyen Snap, hisse değerlerinin düşüşü ile ortaya çıkan yatırımcı endişelerini ortadan kaldırmak istiyor.

Başka girişimlerin de peşinde

Reklamlarının etkisini arttırmak için yola çıkan Snapchat, sadece San Francisco merkezli AdRoll'un değil başka girişimlerin de peşinde. Businessinsider'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Snap, Haziran ayında satın alımları ve mağaza ziyaretlerini takip edebilmek için üçüncü parti bir ölçümleme servisine 200 milyon dolar bedel ödemiş.

AdRoll görüşmelerinin ise halka arzın gerçekleşmesinden kısa bir sonra başladığı tahmin ediliyor. İki şirket arasından birden fazla görüşme yaşanmış fakat satın alma bedeli için henüz net bir rakam belirlenmemiş. Ortaya çıkan başka bir bilgi ise AdRoll'un satın alma için başka şirketlerle de görüşüyor olması. Son olarak her iki şirketin de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.