İş dünyasının sosyal ağı LinkedIn'e video yükleme özelliği geliyor

İş dünyasının sosyal ağı LinkedIn'e video yükleme özelliği geliyor

Profesyonellerin sosyal ağı olarak hayatımıza giren ve geçtiğimiz Nisan ayında 500 milyon kullanıcıya ulaşan LinkedIn, uygulama içinden video yükleme özelliğini kullanıma sunuyor. Hem daha önce çekilen videoları yükleme hem de uygulama arayıcılığıyla video çekip yüklemeye imkan tanıyacak olan LinkedIn'in video yükleme işlemi Facebook'a oldukça benzeyecek.

Tıpkı Facebook'ta da olduğu gibi hem dikey hem de yatay video çekmeye izin verecek olan LinkedIn, uygulama içine yüklenen ve paylaşılan videoları anasayfada otomatik olarak oynatacak. Videolu içerik üreticilerine maksimum 10 dakikalık videolar kaydetmelerine izin veren LinkedIn, videoların detaylı istatistiklerini de paylaşıyor.

Önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak

Videoların izlenme, beğenme ve paylaşma sayılarını detaylı bir şekilde içerik üreticisi ile paylaşacak olan LinkedIn, diğer sosyal ağlardan farklı olarak videoyu izleyen kullanıcıların bilgilerini de video sahibine iletecek. LinkedIn, videoyu izleyen kullanıcıların nerede çalıştıklarını ve ne iş yaptıklarının bilgisini paylaşacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan LinkedIn sözcüsü, maksimum 10 dakika uzunluğunda video yükleme imkanı olsa da LinkedIn'in 30 saniye ile 5 dakika arasında uzunluğa sahip olan videolar yüklenmesini önerdiğini belirtti. LinkedIn'den yapılan açıklamaya göre video yükleme özelliği önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.