Samsung, Yunanistan merkezli innoetics'i yaklaşık 40 milyon dolara satın alıyor

Samsung, Yunanistan merkezli innoetics'i yaklaşık 40 milyon dolara satın alıyor

Samsung ses teknolojileri alanında iddiasını bir adım ileri taşıyacak bir satın almaya imza attı. Bu kez komşumuz Yunanistan'dan innoetics adlı bir girişime yaklaşık 40 milyon dolar ödeyen Samsung, sentetik ses üretimine yatırım yaptı.

TechCrunch'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, innoetics geçtiğimiz Cuma günü tamamlanan satın alma işleminde Daimler'in Taxibeat için ödediği 43 milyon dolara yakın bir değerlemeyle satıldı. Satış, Yunanistan teknoloji ekosistemindeki en büyük çıkışlardan biri olarak kayıtlara geçti.

15 dilde, 29 sentetik sesle hizmet veriyor

innoetics, bir sentetik ses girişimi ve on yıldır bu teknolojiler üzerinde çalışıyor. Yazılı metinleri seslendirmek için ürettiği sentetik seslerim sesli kitaplardan oyunlara ya da mobil uygulamalara geniş bir kullanım alanı var. B2B çalışan girişimin müşterileri arasında duolingo, Vodafone gibi isimler var. 15 dilde hizmet veren innoetics, 29 farklı sentetik sesle hizmet veriyor bugün. Alanının en iyisi olma iddiasındaki innoetics'in teknolojisi, etrafındaki konuşma seslerini duymasını ve onları taklit etmesini de sağlıyor.

innoetics Samsung çatısı altında, sesin ara yüz olarak kullanılacağı birçok projeyle milyonlarca müşteriye ulaşabilir. Samsung yakın zamanda tanıttığı Bixby ile sesli asistan yarışına dahil olmuştu. Rakiplerinin gerisinden gelen Samsung aradaki farkı Viv satın almasıyla kapatmıştı. innoetics ise aradaki farkı açmaya yönelik bir hamle olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.