Elon Musk 19 yıl önce kurduğu X.com'u yeniden satın aldı

Elon Musk 19 yıl önce kurduğu X.com'u yeniden satın aldı

Elon Musk, 2002'de çevrimiçi ödeme sistemleri ve finans alt yapısı olarak kurduğu X.com'u selefi PayPal'dan geri aldı.  19 yıl önce kurduğu şirketin alan adını yeniden satın aldığını, resmi Twitter hesabından duyuran. Musk,  "x.com'u geri almama izin veren PayPal'a teşekkürler! Şimdilik bir plan yok ancak bunun benim için manevi anlamda değeri büyük" diyor.

Alan adının bedeli 6 milyon doların üzerinde olabilir

16 yıldır PayPal'ın bünyesinde bulunan domain, Musk'ın satın alması ile ilk sahibine tekrardan kavuştu. Alan adının Musk tarafından ne kadara satın alındığına yönelik bir bilgi ise henüz yok. Ancak Domain Investing'e göre benzerleri ile  karşılaştırılığında domainin değeri 6 milyon doları geçebiliyor.

X.com'un Mart 2000 tarihine ait ekran görüntüsü Kaynak: Internet Archive

PayPal, şirketin X.com'u eski sahiplerine sattıklarını doğruladı ancak satış işlemi ve fiyat ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı.

Musk'ın, X.com ile neler yapmayı planladığını henüz bilmiyoruz.  Belki sadece manevi değeri olduğu için alan adını satın aldı, belki de sahibi olduğu şirket SpaceX ya da Tesla Motor'un Model X'ine yönelik bir markalaşma çalışması için... Önümüzdeki dönemde bunu hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.