Elon Musk, Tesla'nın uygun fiyatlı ilk otomobilinin görüntülerini paylaştı

Elon Musk, Tesla'nın uygun fiyatlı ilk otomobilinin görüntülerini paylaştı

Geçtiğimiz Nisan'da Ford ve General Motors  markalarını geride bırakarak piyasa değeri anlamında ABD'nin en değerli otomobil üreticisi konumuna yükselen Tesla, yeni elektrikli otomobili Model 3'ün üretimini sonunda tamamladı. Uzun zamandır merakla beklenen Model 3, ilk kez Tesla CEO'su Elon Musk tarafından paylaşıldı. Görseli paylaşılan ilk üretim Model 3, Musk'ın kendi otomobili.

Geçtiğimiz hafta sonu Twitter arayıcılığı ile paylaşılan görselle birlikte karşımıza çıkan Model 3, tasarım anlamında diğer Tesla modellerine oldukça benziyor. Üst düzey Tesla modellerine uygun fiyatlı bir alternatif olması beklenen Model 3'ün 28 Temmuz tarihinde sevkiyatına başlanması bekleniyor. Model 3 rezervasyonları için otomobil başına bin dolar alan Tesla, ön siparişin açıldığı ilk 3 gün içinde 276 bin sipariş almayı başarmıştı.

346 km'lik menzil

İlk etapta 28 Temmuz'a kadar sadece 30 Model 3'ü tamamlamayı planlayan Tesla, bu rakamı Ağustos ayında 100, Eylül ayında ise bin 500 otomobil seviyelerine kadar çıkarmak istiyor. Aralık ayında ise toplamda 20 bin Model 3 yapımını tamamlamayı hedefleyen Tesla, Model 3'ü 35 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak.

4 kapı ve 5 kişilik oturma kapasitesine sahip olan Model 3, sıfırdan 100 km hıza 5.6 saniyede çıkabiliyor. 346 km'den daha fazla bir menzile sahip olan Model 3, Tesla'nın Model S'i ile karşılaştırıldığında teknik özellikler anlamında geride kalıyor. Alüminyum ve çelikten üretilen Model 3, otonom sürüş yeteneklerine de sahip olacak.

18 veya 19 inç tekerlekler, opsiyonel cam tavan, 15 inç'lik dokunmatik ekran ve hızlı şarj gibi özelliklerle gelecek olan Tesla Model 3, Tesla'nın üst düzey modelleri olan Model X ve S'e rakip olamasa da fiyat segmentindeki diğer elektrikli otomobiller için başarılı bir alternatif olacaktır. Elektrikli otomobillerin otomotiv sektörünün geleceği olduğu bir gerçek, Bloomberg New Energy Finance tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre 2040 yılında satılacak araçların yarısının elektrikli olmasının beklendiğini de iletelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.