Samsung, 2017’nin ikinci çeyreğinde rekor kâr beklediğini açıkladı

Samsung, 2017’nin ikinci çeyreğinde rekor kâr beklediğini açıkladı

Geçtiğimiz Mart ayının sonunda yeni amiral gemileri olan Galaxy S8 ve S8 Plus modellerini tanıtarak Note 7 faciasını unutturmayı planlayan Samsung, yılın ikinci çeyreğinde rekor kâr beklediğini açıkladı. 2017’nin ilk çeyreğini de oldukça başarılı bir şekilde kapatan Samsung, 8.7 milyar dolar kâr ve 44.7 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı.

Yılın ilk çeyreği için yaptığı tahminlerde yanılmayan Samsung, 2017’nin ikinci çeyreği için 12.1 milyar dolar kâr ve 52 milyar dolar gelir beklediğini açıkladı. 12.1 milyar dolarlık kâr beklentisi ile şirket için tüm zamanların en yüksek kâr rakamını elde etmeyi planlayan Samsung'un bugüne kadar bir çeyrekte elde ettiği en büyük kâr ise 2013 yılının 3. çeyreğinde elde ettiği 9 milyar dolardı.

Bir önceki çeyreğe göre yüzde 72 artış

Bir önceki çeyrekteki 8.7 milyar dolarlık kâr düşünüldüğünde kâr oranını yüzde 72 oranında arttıracak olan Samsung, kârındaki artışı büyük oranda S8 ailesinin satışlarına borçlu. Yılın ilk çeyreğindeki 44.7 milyar dolarlık gelirini yüzde 18 yükselterek 52 milyar dolara çıkarta Samsung, istikrarlı yükselişini sürdürüyor.

Akıllı telefon satışlarının yanı sıra ekran ve bellek satışlarından da başarılı bir şekilde kâr eden Samsung, yılın ikinci çeyreğinin detayları hakkında ise bilgi paylaşmadı. Samsung'un 2017'nin ikinci çeyrek finansal sonuçlarını Temmuz ayının sonunda paylaşması bekleniyor.

Samsung yakın zamanda çip işine 18.6 milyar dolar yeni yatırım yapacağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.