İngiltere'nin Türk tekstil kralı Markafoni'yi satın alıyor [Duyum]

İngiltere'nin Türk tekstil kralı Markafoni'yi satın alıyor [Duyum]

Kapanışıyla Türkiye e-ticaret sektöründe büyük yankı uyandıran Markafoni küllerinden yeniden doğuyor olabilir. Üstelik bu konuda oldukça deneyimli bir isim tarafından... Aldığımız son duyumlara göre, Markafoni markası ünlü iş adamı Cafer Mahiroğlu tarafından satın alındı. İngiltere merkezli Selectfashion.co.uk'un sahibi olarak tanınan Cafer Mahiroğlu, İngiltere'nin en zengin 100 iş adamı arasında gösteriliyor ve batık markalara duyduğu ilgiyle ünlü.

Markafoni satışıyla ilgili yaptığımız araştırmada, sitenin yeniden yayına girmiş olması ilk önemli not. Şu anda ürün satışına başlanmış değil ancak sitede Select markalı ürünler ve Selectfashion.co.uk'e yönlendiren reklamlar olduğunu görmek mümkün. Bu tespitler elbette kesin bir sonuç sunmuyor ancak müşteri hizmetleriyle yaptığımız bir görüşmede sitenin yenilenme sürecinde olduğu bilgisini aldık. Bu dönüşüm kapsamında Markafoni.com web sitesinin yazılım ve tasarımının Türkiye'de ve İngiltere'de faaliyet gösteren Alegra Digital tarafından yapıldığı duyumlarımız arasında.

Select markasının ve Özdemir Üç tekstil markalarının Türkiye e-ticaret pazarında popüler olmadığını düşünürsek, 2015'te Select markasını borsaya açmak isteyen Cafer Mahiroğlu'nun popüler bir marka ile atağa geçmek istediğini düşünebiliriz.

Son olarak alan adı transferinin 2 milyon dolar veya 5 milyon TL olduğuna dair iki ayrı bilgi geldiğini de paylaşalım ancak bu satın almaya Markafoni, Markafoni.com dışında hangi marka haklarının dahil olduğunu henüz bilmiyoruz.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yok. Yeni bilgiler aldıkça haberimizi güncellemeye devam edeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.