Zipcar, Avusturya pazarından çıkıyor

Dünyanın en büyük araç kiralama grubu şirketlerinden biri olan Avis'in sahip olduğu araç paylaşım servisi Zipcar, Avusturya pazarından çıkacağını açıkladı. Yaklaşık 5 yıldır Avusturya'da faaliyetlerini sürdürmekte olan Zipcar'ın pazardan çıkacağı tarih ise 6 Ağustos olarak belirlendi. Basın sözcülerinin yaptığı açıklamaya göre, Zipcar müşterilere tüm üyelik ücretlerini bu tarihten önce iade edecek.

Yoğun rekabet Zipcar'ı zorladı

Zipcar'ın Avusturya pazarından çıkmasının sebebi net olarak açıklanmıyor olsa da, şirketin rekabete yenik düştüğü düşünülüyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Daimler, Car2Go operasyonlarını Zipcar'a göre çok daha büyük bir filo ile başlatmış ve 700 civarında yeni Smart otomobili ve Mercedes-Benz modellerini araç kiralama pazarına sokmuştu. Bununla birlikte DriveNow adlı girişim de Avusturya pazarına Mayıs ayında merhaba demişti. BMW ve Sixt'in ortak girişimi DriveNow da yeni araçlardan oluşan filosuyla Zipcar'ın önüne geçmiş gibi gözüküyor.

Ülkemizde de faaliyetlerine 2015 yılında başlayan Zipcar, 2013 yılında Avis tarafından 500 milyon dolara satın alınmıştı. Paylaşım ekonomisi anlamında türünün ilk örneklerinden birisi olan Zipcar, bazı ülkelerde rekabet anlamında sorun yaşıyor gibi gözükse de bu pazardan çıkışın Zipcar için olumsuz bir algı yarattığı aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.