Vodafone'un araç paylaşım servisi DriveNow, MWC'den ödül aldı

Vodafone'un araç paylaşım servisi DriveNow, MWC'den ödül aldı

Dünyanın en önemli mobil konferansı olan MWC'den Vodafone sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/mwc13 adresinden takip edebilirsiniz.

drive-now-logoBarcelona'da gerçekleşen Mobile World Congress'te oturumların ve fuarın yanı sıra bir de ödül töreni düzenlendi. Törenden iki ödülle ayrılan Vodafone'nun son dönemlerde sıkça konuşulan araç paylaşım servisinden ödül alması dikkat çeken detaylar arasındaydı.

'Otomotivde En İyi Mobil Servis' kategorisinde ödül getiren 'DriveNow'da Vodafone teknolojisi kullanılıyor. BMW, MINI ve Sixt’in iş birliğiyle hayata geçen araç paylaşım servisi, şu anda beş farklı şehirde kullanılabiliyor.

DriveNow, makinadan makiya yani M2M ile geliştirilmiş durumda. Kullanıcılar, Düseldorf, Berlin, Münih, Cologne ve San Francisco'da bulunan araçları mobil uygulama ve web üzerinden konumlarını buluyor. Boşta bulunan araçlara giden Drive Now kullanıcıları, RDIF etiketiyle araçlarını açıyor ve gidecekleri yerlere kadar kullanabiliyor.

drivenow-ekran-goruntusu

Dakikası 29 cent

Servisin dikkat çeken kısmı ise kullanıcıların araçlarını istedikleri yere bırakabilmesi. Gelelim ücret konusunda. Diğer araç paylaşım servislerinin aksine kullanılan dakika üzerinden yapılmasıyla dikkat çeken Drive Now'un dakikası 29 cent ile ücretlendiriliyor.

Aldığımız bilgilere göre DriveNow, gelecek dönemlerde farklı ülkelerdeki yerini alacak. Dünyanın önde gelen etkinliklerinden biri olan Mobile World Congress'te bir araç paylaşım girişimin ödül almasını, hem girişimciler için hem de söz konusu kategori için önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.

Öte yandan afet bölgelerine yardım ulaştırmaya odaklanan Vodafone Acil Network Programı’nın da MWC'den ödül aldığını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.