Nesnelerin interneti için yerli bulut veri servisi: IoThook

Nesnelerin interneti için yerli bulut veri servisi: IoThook

Günümüz teknoloji dünyasının en popüler alanlarından biri olan nesnelerin interneti ile ilgili çözümlere bir yenisi daha eklendi. Yerli bir platform olan IoThook, nesnelerin interneti alanında kullanılabilecek online bulut veri servisi olarak çalışıyor. Şahin Mersin tarafından kurulan IoThook'un altyapı geliştirme süreci  yaklaşık 2 yıl sürdü.

Şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetilen IoThook, Manisa'da bulunan Celal Bayar Üniversitesi Teknokent bünyesinde yer alıyor. Sunucuları Bursa'da bulunan IoThook, nesnelerin interneti konusunda çalışmalar yapmak isteyen girişimler için oldukça başarılı bir web servis alternatifi.

Sunucu sistemi olarak Ubuntu 64 bit kullanan Manisa merkezli girişim, POST ve GET metodları üzerine inşa edilmiş. Veri tabanı kullanım alanı ve bağlanacak cihaz sayısına göre ücretlendirme yapıyor. Fakat IoThook'un sadece online bulut veri servisi olarak hizmet vermediğini de belirtelim.

Ev ve işyerleri için kullanılan ortam sıcaklığı ve nem değerlerini ölçebilen takip cihazı ile donanım satışları da yapan IoThook, ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara'daki firmalar ile çalışıyor olsa da, servislerinin kullanımı arttıkça diğer büyük şehirlere de açılmayı hedefliyor. Donanım satışının yanı sıra cihaz kanal aboneliğinden gelir elde eden IoThook'un bir diğer hedefi ise 2017 yılının sonuna kadar 450 bin TL gelir elde etmek.

Rakipsiz bir platform değil

Başarılı bir çözüm sunsa da rakipsiz bir platform olmayan IoThook'un Endüstriyel bulut, iven ve Thingspeak gibi önemli rakipleri bulunuyor. Öğrenci planı ve ücretsiz demo sürüm sunarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen IoThook, bayilik modeline sahip değil fakat gelecekte yazılım SaaS servis satışı yapmayı planlıyor.

iOS ve Android uygulamaları yapım aşamasında olan IoThook, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Başarılı ve sade bir web sitesine sahip olan IoThook, kullanıcı dostu bir deneyim vadediyor. Nesnelerin interneti geliştiricilerinin cihaz kodlarını geliştirmeye odalanmalarını isteyen IoThook, veri toplama işlemini geliştiriciler yerine yapıyor. 4 farklı fiyat paketi sunan IoThook'un fiyatları aylık olarak 144 TL'ye kadar çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.