En büyük bitcoin borsalarından Bithumb da siber korsanlardan nasibini aldı

En büyük bitcoin borsalarından Bithumb da siber korsanlardan nasibini aldı

Şifrelenmiş (kripto) para pazarının hacmi hızla artarken siber korsanların bu dikeye olan ilgisi de artıyor. Yeni mağdur, en büyük bitcoin borsalarından biri olan Asyalı Bithumb.

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, hack olayını doğruluyor ama siber korsanların şirketin ana bilgisayarlarına değil, sadece çalışanlardan birinin bilgisayarını sızdığını söylüyor. Motherboard'un verdiği bilgiye göre Bithumb, günlük işlem sayısı bakımından bitcoin borsaları arasında 4. sırada. Ethereum tarafında ise Güney Kore'nin 1 numaralı borsası. Yani siber korsanların hedefi olması pek de şaşırtıcı değil.

Güney Kore'nin resmi internet ve güvenlik ajansı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, hack olayı nedeniyle 30 bin Bithumb kullanıcısının kişisel bilgi gizliliğinin ihlal edildiği tahmin ediliyor. Bithumb da bazı bilgilerin telefon ve e-posta bilgilerinin sızdırıldığını kabul ediyor. Şifre bilgilerinin sızdırılmadığı paylaşılırken, forumlardaki bazı kullanıcılar hesaplarından hırsızlık yapıldığını paylaşmaktan çekinmemiş. Güney Kore'deki bitcoin takasının 3/4'ünü (%75.7) üstlenen Bithumb'da milyarlarca won (Güney Kore para birimi) yani 870 bin dolar civarında bir hırsızlık olduğu tahmin ediliyor.

Son dönemde Bitcoin, Ethereum ve alternatif şifrelenmiş para birimleri ciddi bir yükselişte olduğu malum. Şu anda Bitcoin'in küresel pazar hacmi 42 milyar dolar, Ethereum'unki ise 24 milyar dolar seviyesinde. Toplam şifrelenmiş para birimlerinin hacmi ise 110 milyar doları buluyor. Paranın olduğu yerde hırsızların da olacağını düşünürsek önümüzdeki dönemde benzer olayları paylaşmamız işten bile değil. Bitcoin pazarının geçmişine baktığımızda ise Mt.Gox'ta kaybolan(!) 400 milyon doları hatırlatabiliriz.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.