Facebook'un ilgisini her geçen gün artırdığı konum bazlı aramalara ve yerel işletmelere detaylı bakış

Facebook'un ilgisini her geçen gün artırdığı konum bazlı aramalara ve yerel işletmelere detaylı bakış

Facebook uzun süredir birçok farklı özellikte kendini geliştirmeye çalışıyor. Bir yandan videolar üzerine yoğunlaşırken, bir yandan TV tarzı diziler üzerine çalışıyor ve daha çok kişinin internete bağlanabilmesi için Internet.org, Wifi Bul gibi projeler geliştiriyor. WiFi Bul projesi üzerine düşündüğümüzde aslında Facebook'un yerel işletmeleri daha fazla hedeflemeye başladığını söyleyebiliriz.

Google'ın da yüzde 63'ün üzerinde pazar payı ile yerel aramalar üzerindeki hakimiyeti düşünüldüğünde Facebook'un bu konum bazlı aramalardaki geliştirmelerle Google'ın tacına oynadığını söylemek mümkün. Kendisini yerel bir arama motoru olarak konumlandırmaya başlayan Facebook, yerel işletmelerle ilgili şimdiye kadar platformunda birçok farklı değişiklik yaptı.

Konumların etkin kullanımı

Bu değişikliklerden ilki olarak konumlar üzerinde yapılan iyileştirmeden bahsedebiliriz.

Yerel işletmelerin hem Hakkında sayfasına hem de Ana Sayfasına konum ve harita yerleştiren Facebook artık aramalarda da kullanıcılara ilgi alanı yerine konum odaklı sonuçlar sunuyor. Eskiden yaptığınız bir aramada karşınıza çıkan yerel işletmelerin konumu gözetilmezken şimdi yakın çevrenize göre şekilleniyor.

Yakındaki Yerler Özelliği

Yakındaki yerler özelliği ile kullanıcılar hem yakınlarındaki mekanları türlerine göre aratabiliyor hem de hepsini aynı sayfada görüntüleyebiliyor. Yine konum odağında kullanıcılarına yakın olanları karşısına çıkaran Facebook, mekanlar hakkında puanı, çalışma saatleri ve fiyat aralığı gibi kısa bilgiler de veriyor. Bu mekanları daha sonra değerlendirmek üzere Facebook'un Kaydet özelliğinden de faydalanmak mümkün.

Check-in Önerileri

Konumunuzu algıladıktan sonra sizi haber akışınızda Check-in yapmanız için teşvik eden Facebook, bulunduğunuz yeri tespit etmekte oldukça başarılı. Bu biraz korkutucu olsa da işletmelerin görünürlüğü için olumlu gelişmelerden biri.

Kitle kaynaklı doğrulama

Check-in yaptıktan sonra birden fazla kullanıcıya posta kodu, konum ve telefon numarası gibi bilgileri hakkında sorular yönelten Facebook, bu bilgilerin güncellenmesi ve doğrulanması için ayrıca işletme sayfasına bildirimlerde bulunuyor.

Şehir Rehberleri

Facebook, Şehir Rehberleri uygulamasında hem popüler şehirleri hem de şehrin popüler konumlarını görmenizi sağlıyor. Arkadaşlarınızın bulunduğu şehirleri görmenizi de sağlayan bu yapı sayesinde seyahatlerinizde yerel işletmeleri güvenle ziyaret edebiliyorsunuz.

Yerel işletme açısından bakacak olursak da güvene dayalı bir şekilde şehri yeni ziyaret eden hedef kitlelerine ulaşabiliyorlar. Facebook TripAdvisor'ın kullanıcılara sunduğu deneyimi daha da kişiselleştirerek TripAdvisor'dan ve Google'dan bir adım önde oluyor.

Wi-Fİ Bul

Geçtiğimiz günlerde Wi-Fi Bul özelliği ile yerel işletmelerin öne çıkmasını sağlayan Facebook,  kullancıların Facebook'ta daha fazla vakit geçirmesini sağlıyor. Wi-Fi Bul özelliğini kullanırken yakınızdaki ücretsiz WiFi servisi sunan işletmeleri görebiliyorsunuz. Size sunulan işletmelerin üzerine bastığınızda yol tarifi al ve sayfayı ziyaret et seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Yerel işletmelerin sayfa ziyaretini, beğenisini ve doğrudan işletme ziyaretlerini arttırabilecek olacak bu uygulama da işletmeler ve kullanıcılar için oldukça kullanışlı.

Yerel İşletmenizin Facebook arama sonuçlarında yer alması için ne yapmalısınız?

1. İşletme sayfanızda yerel işletmenizin konumunu güncel tutun ve konumunuzun haritada göründüğünden emin olun. Haritalarda adrese göre yapılan otomatik konumlandırmalar kimi zaman doğru olmayabiliyor. O nedenle konumu haritada işaretlemeniz oldukça önemli.

2. İşletme sayfanıza işletmenizi daha iyi tanımlayan işletme kategorileri ekleyin. Her ne kadar Facebook sayfanızı oluştururken size tek bir kategori soruluyor olsa da "Hakkında" kısmından tekrar düzenlemeniz mümkün. Böylece sizi daha iyi tanımlayan iki tane daha kategori ekleyerek görünürlüğünüzü arttırabilirsiniz.

3. Facebook'un size sunduğu eylem çağrısı düğmelerini etkinleştirin. "Şimdi Ara", "Siteyi Ziyaret Et" ve "Randevu Al" gibi düğmeler sayfanızdaki trafiği rezervasyona ya da satışa dönüştürmeye yardımcı olacaktır.

4. Sayfanızda eksik bir alan bırakmayın. Böylece sayfanız ve işletmeniz ile ilgili bilgiler kitle kaynaklı doğrulama yöntemine maruz kalmayacaktır. Bu da işletmeniz hakkındaki bilgilerin birinci elden ve güvenilir olduğunu vurgular.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.