ABD uçuşlarda laptop yasağını kaldırmaya başlıyor

ABD uçuşlarda laptop yasağını kaldırmaya başlıyor

ABD, geçtiğimiz Mart'tan itibaren Türkiye dahil Orta Doğu ve Afrika’nın belirli ülkelerinden gelen uçuşlara yönelik uyguladığı laptop yasağını yürürlükten kaldırmaya başlıyor. Dün, yani 3 Temmuz itibariyle Ethiad Havayolları'nın Abu Dhabi uçuşlarıyla başlayan uygulama İstanbul, ve yasaklı diğer 10 havalimanı ile devam edebilir. Bu, İstanbul'dan yapılacak uçuşlardan önce ek güvenlik önlemleriyle karşılaşacağımız anlamına geliyor.

Türk Havayolları (THY) CEO'su Bilal Ekşi'nin Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, THY yasağın 5 Temmuz'dan itibaren yürürlükten kalkacağını tahmin ediyor.

Bu beklentiyi ABD'nin kısa bir süre önce uygulamaya koyduğu yeni önlemler de doğruluyor. ABD US Homeland Security sekreteri John Kelly, geçtiğimiz Çarşamba günü, havalimanlarının yeni güvenlik önlemlerini izlemeleri durumunda laptop ve diğer elektronik cihazlar yasaklarından sakınabileceklerini duyurmuştu. Yeni güvenlik önlemleri arasında laptop ve diğer cihazların uçuştan önce daha gelişmiş bir izlemeye tabi tutulması ve kabine alınması var. Bu sayede cihazların patlayıcı muhafaza edip etmediği anlaşılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.