Yemeksepeti, Delivery Hero aracılığıyla Frankfurt Borsası'nda halka açıldı

Yemeksepeti, Delivery Hero aracılığıyla Frankfurt Borsası'nda halka açıldı

Yemeksepeti'nin ana şirketi Delivery Hero, Alman teknoloji şirketlerinin son birkaç yıl içinde yaptıkları en büyük halka arzı gerçekleştirdi. Bu sabah Frankfurt Borsası'nda Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın ve Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg'in katıldığı açılış töreniyle başlayan halka arz operasyonunda Delivery Hero'nun hisseleri 26.90 eurodan işlem görmeye başladı. Haber hazırlandığı sırada hisseler 26 eurodan işlem görüyordu.

Halka arzıyla beklentilerin şimdilik üzerine çıkan Delivery Hero, operasyonla 1 milyar eurodan fazla sermaye arttırmayı planlıyor. Şirket hisse fiyat aralığını 22-25.5 euro olarak belirlemişti. Bu operasyonla Delivery Hero'nun piyasa değeri 4 ila 5 milyar euro arasında olacak.

Konuyla ilgili açıklamasında Nevzat Aydın, “Yemeksepeti olarak, Delivery Hero’nun ülke operasyonları içerisinde oldukça farklı bir yere sahibiz ve grubun amiral gemisi görevini üstleniyoruz. Delivery Hero bünyesindeki diğer operasyonlara know-how transferi gerçekleştiryoruz. Türkiye’de yarattığımız Joker gibi uygulamalarla global yemek siparişi sektörüne yön veriyoruz. Bugün atılan bu önemli adımın ardındaki önde gelen oyunculardan biri olmamız bizlere müthiş bir mutluluk ve gurur veriyor. Üstelik bu imzalarla birlikte Yemeksepeti de dolaylı olarak borsaya açılmış oluyor. Türkiye’den çıkarak bugün dünyanın en büyük borsalarından Frankfurt’ta yer almamız, uluslararası alanda bir başarı ve bizler için gurur verici bir gelişmedir. Önümüzdeki dönemde de yeni uygulamalarla Delivery Hero için teknoloji geliştiren bir merkez olarak konumlanmayı hedefliyoruz” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.