72 yatırımcıdan ret alan Hardbound CEO'sunun veda mektubu

72 yatırımcıdan ret alan Hardbound CEO'sunun veda mektubu

Hardbound'u belki duymuşsunuzdur. Telefonunda oyun oynamak ya da uygulamalar arası gezinerek vakit öldürmek yerine, boş zamanınızı bir şeyler öğrenerek geçirmenizi sağlayan bir mobil uygulama. 2015 yılında kurulan şirket, bilim, tarih, interaktif, teknoloji ve iş dünyası gibi bir çok kategoride eğlenceli ve entellektüel hikayeler paylaşıyor. 2016 yılında Apple'ın en iyi yeni uygulamalar listesindeki Hardbound, Product Hunt'ın 2016 yılının en iyi teknolojik ürünleri seçkisine girmeyi başardı.

Uygulama bugünlerde ise, CEO Nathan Bashaw'ın kaleme aldığı bir Medium paylaşımı ile adından söz ettiriyor. Yazıda Bashaw, startup ruhuyla başlayan ancak maddi zorluklara yenik düşen Hardbound'un hikayesini anlatıyor. Yazı, kimilerinin gözünden hüzünlü görünebilecek olsa da bir o kadar öğretici.

72 yatırımcıdan ret aldı

A Terribe, Horrible, No Good, Vey Bad Hardbound Update  başlıklı yazısına Hardbound'u nasıl kurmaya karar verdiğine dair bir hikaye ile başlayan Bashaw, şirketin şu anki durumuna gelmeden önce 72 yatırımcı ile görüştüğü ile devam ediyor. Bashaw, destek toplamak için görüştüğü yatırımcıların hiç birinden olumlu bir yanıt alamamış. Bugün şirketin aylık giderleri gelirlerinin yaklaşık beş katına çıkmış.

Bashaw, destek toplayamamasını platformun kullanıcı sayısının azlığına ve Hardbound için içerik üretmenin oldukça zaman alıcı olduğuna bağlıyor.

CEO, yazısında ne kadar mükemmel bir ürün üretirseniz üretin, pazarda spesifik bir ihtiyacı karşılayamıyorsanız tutunmanızın imkansız olduğunu bir kere daha gösteriyor. Öte yandan, dijital bir ürünün neden iki yıl boyunca hiçbir sosyal medya stratejisi üretmeden ilerlemeye çalıştığını anlamak ise güç.

Hardbound mobil uygulaması kurulduğu tarihten bu yana yaklaşık 100 bin defa indirildi. Uygula, bin 200 ücretli müşteriye ulaştı ve web sayfasından 250 bin okuyucuya, 20 milyondan sayfa içerik ile ulaştı.

Küçük bir olasılık da olsa, dileriz ki Bashaw'ın yazısı birkaç yatırımcının kulağına gider ve bu güzel uygulama yatırım alarak, kepenkleri kapatmanın kıyısından döner.

Özellikle startup'ların çok şey öğrenebileceği Bashaw'ın yazısını okumak isterseniz, linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.