Yemek tarifleri için dağıtım girişimi Blue Apron, Amazon'un gölgesinde halka açıldı

Yemek tarifleri için dağıtım girişimi Blue Apron, Amazon'un gölgesinde halka açıldı

Blue Apron, ABD'nin en büyük online yemek dağıtıcılarından biri ve bugün düzenlenen halka arz operasyonuyla bu alandaki girişimler için ilklerden birini gerçekleştirdi. Bu yıl halka açılacak parlak girişimler arasında gösterilse de Blue Apron'ın halka arzı beklentileri -şu ana kadar- karşılayamadı. Bunda en büyük pay, yemek dağıtım endüstrisinde önemli bir değişiklik yapması beklenen Amazon'un.

Blue Apron, aşina olmayanlar için, oldukça başarılı bir dağıtım servisi ve yemek tarifi içeriklerini kullanıyor. Blue Apron, seçkin bir yemek tarifini, tüm malzemeleri ve ölçüleriyle birlikte satıyor. Bunların alışveriş ve dağıtımını da üstleniyor. Türkiye'de yakın zamanda Tariften Tabağa gibi örneklerini gördüğümüz Blue Apron yaklaşık 5 yıldır ayakta. Girişim bugüne kadar yaklaşık 2 milyar dolar değerlemeyle 300 milyon dolar yatırım aldı.

Blue Apron'un 29 Haziran'da yani bugün 10-11 dolar hisse fiyatıyla başlayan halka arzında piyasa değeri ise yaklaşık 1.9 milyar dolar. Düne kadar hisse fiyat aralığını 15 dolardan başlatan Blue Apron, fiyatını operasyondan hemen önce değiştirerek düşürmüştü. Buna yatırımcıların endişeleri gerekçe gösteriliyordu. Zira henüz kara geçmemiş Blue Apron, artık Amazon'la rekabet edecek.

Geçtiğimiz hafta Whole Foods'u satın alarak, taze gıda dağıtımı alanında taşları yerinden oynatabileceğinin sinyallerini veren Amazon, Blue Apron için büyük bir tehdit oluşturabilir. Halka arzıyla 300 milyon dolar sermaye arttıran Blue Apron'un başarı hikayesini devam ettirip ettiremeyeceği sektördeki değişim beklentisiyle birlikte daha çok merak uyandırıyor.

ABD'de ise gün yeni başlıyor, Blue Apron'un halka arzıyla ilgili gelişmeleri, güncellemelerle aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.