Videolu içerikler Instagram'da haber sitelerinin etkileşimini arttırıyor

Videolu içerikler Instagram'da haber sitelerinin etkileşimini arttırıyor

Snapchat özelliklerini kopyalamasıyla eleştirilse de Instagram, büyümedeki başarısını sürdürüyor. Günlük 400 milyon aktif kullanıcısı olan sosyal ağ markaların tükecileriyle etkileşim yaratma konusunda muazzam bir platform.

Platformun getirdiği yeniliklerden Instagram kadar kullanıcılar ve markalar da memnun gibi. Zira Forrester'ın yaptığı bağımsız bir araştırmaya göre kullanıcılar, Instagram'daki reklam barındıran marka içeriklerine Twitter'a göre 120 kat, Facebook'a göre ise 58 kat daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Haber sitelerine ilgi arttı

Hızlı tüketim, seyahat kategorileri kadar olmasa da yayın kuruluşları da giderek Instagram'dan başarılı sonuçlar elde etmeye başladılar. Her ne kadar haber siteleri için  Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar okuyucu kitlelere ulaşmada daha uygun görünse de,  Instagram kullanıcısına uygun içerik üretildiğinde,  yayıncılara istediği başarıyı verebiliyor. Özellikle yayın kuruluşlarının ürettiği videolu içerikler platformda bir hayli dikkat çekiyor.

NewsWhip aralarında Fox News, BuzzFeed News, Time, CNN, Today Show gibi çok farklı kategorideki haber kanallarının Instagram sayfalarından yayınladıkları videolu içeriklerin etkileşim oranlarına yönelik veri paylaştı. Tabloda haber sitelerinin videolu içeriklerindeki etkileşim oranlarını görüyoruz. Geçtiğimiz 12 ay içinde 10 yayın kuruluşunun paylaştığı videolu içeriklerin  etkileşim oranlarında hatırı sayılır bir yükselme var. Etkileşim oranını  belirlemede ise paylaşılan aydaki içeriklerin toplam yorum ve beğeni sayıları baz alınmış. BuzzFeed News yüzde 687'lik, Fox News yüde 422'lik, Time'ım yüzde 340'lık etkileşim artışı ile dikkat çekiyorlar.

Kanımca, bu yükselmelerin nedenlerinden biri küresel anlamda kullanıcıların yüzde 41'i 24 yaş ve altı olan platformda, haber kanallarının artık kullanıcı ihtiyaç ve tercihlerine göre içerikler hazırlamaları. Özellikle genç kitlenin  daha çok hap haber formatında içeriklere ve popüler kültüre dayanan videolu içeriklere ilgisinin olduğu biliniyor. Bu da yayın kuruluşlarının uygun içerikle genç kitle ile buluşturarak yüksek etkileşimli içerikler yaratmasını sağlayabiliyor.

Diğer bir etki ise Instagram'ın 'kar topu' etkisi yaratan içerik algoritması. Yani Instagram'da kendi kategorisinde diğerlerine göre daha fazla beğeni toplayan içerikler, platformun keşfet kısmında daha fazla kullanıcı ile buluşuyor. Bu da daha fazla etkileşimi, daha fazla etkileşim daha fazla erişimi sağlıyor.

Video sürelerinin 15 saniyeden 1 dakikaya yükselmesi, videolu içerik üretimindeki sıklık da etkileşim oranını artmasını sağlayan nedenler arasına koyabiliriz. Öyle ki, Mayıs 2016'ya kadar bir yıllık süre zarfında Time 7, BuzzFeed 2 adet videolu içerik paylaşırken,  bunu 1 yıl içinde Time 68'e, BuzzFeed 57'ye çıkarmış durumda.

Son olarak tagesschau'nun Instagram hesabından paylaştığı  91 yaşındaki sporcu Johanna Quass'ın videosu ile yazımızı sonlandıralım. Quass'in performansı Alman haber sitesi tagesschaue'nun Instagram hesabından 42 binden fazla izlenmiş durumda.

Haber sitelerinin Instagram hesapları üzerinden videolu içerik paylaşmaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.