Fintonic kişisel para yönetimi uygulaması için 25 milyon euro yatırım aldı

Fintonic kişisel para yönetimi uygulaması için 25 milyon euro yatırım aldı

İspanya merkezli fintech girişimi Fintonic, 25 milyon Euro'luk Seri B yatırım turunu kapattığını duyurdu. Hollanda merkezli ING grubu ve sigorta firması PSN Fintonic'e yatırım yapan önemli finans kuruluşları arasında yer aldı bu turda.

Yeni gelen yatırımın girişimin Latin Amerika başta olmak üzere yeni pazarlara açılması ve kişisel finans uygulamasının geliştirilmesi için harcanacağı belirtiliyor.

Bir kişisel finans yönetimi mobil uygulaması olan Fintonic, kullanıcılarına para yönetimi konusunda yardımcı oluyor. Halihazırda İspanya ve Şili olmak üzere iki farklı ülkede faaliyet gösteren Fintonic'in 400 binden fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Fintonic'in sunduğu kredi skoru hesaplama yeteneği, bağladığınız banka hesaplarınız ve kredi kartlarınızdan finansal durumunuzu analiz ediyor. Böylece sizi farklı finansal ihtiyaçlarınıza göre yönlendiriyor. Bankalar ve sigorta şirketleriyle çalışan Fintonic, müşterilerine kredi sunmuyor ancak kredi sunan ya da sigorta teklifi yapan kurumları bir pazar yeri gibi aynı çatı altında topluyor. Bunlara kendi mobil uygulaması üzerinden erişim sağlıyor. Toplam 50'den fazla firmadan farklı kredi, kredi kartı ya da sigorta ürünlerini sunan Fintonic, yapılan satışlar üzerinden komisyon alarak çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.