Tesla'nın kendi online müzik dinleme servisini geliştirmesi ne kadar mantıklı?

Tesla'nın kendi online müzik dinleme servisini geliştirmesi ne kadar mantıklı?

Tesla, elektrikli otomobil, solar paneller üretiyor olabilir ama Spotify'ın gelecekteki potansiyel rakiplerini sıralayacak olsanız aklınıza gelen isim olmayabilir... Ancak bu, değişiyor. Çünkü Tesla, kendi online müzik dinleme servisi üzerinde çalışıyor. Recode'un haberine göre Tesla, kendi otomobillerinde kullanılmak üzere Pandora benzeri bir online müzik servisi geliştiriyor.

Habere göre plak şirketleri ile görüşme aşamasında olan Tesla, üzerinde çalıştığı müzik dinleme servisini ilk etapta Tesla sahiplerine ücretsiz olarak sunabilir. Haberde Tesla'nın çalışmalarıyla ilgili bir detay yok ancak bir Tesla sözcüsü, Recode'a araç içi deneyimi çok önemsedikleri ve müşterilerinin diledikleri kaynaktan müzik dinleme özgürlüğüne sahip olmalarını istedikleri anlamına gelen bir açıklama yapıyor.

Tesla Apple'a bir kez daha rakip olmak isteyebilir

İddiaları güçlendiren, bu açıklamadan ziyade, Tesla CEO'su Elon Musk'ın Haziran ayının başında müzik servisleri hakkında konuşmuş olması. Kaliteli müzik listeleri ve eşleştirme algoritmaları bulmanın zor olduğunu dile getiren Musk, Tesla modellerinin içinde bulunan üst düzey ses teknolojileri ve interneti başarılı bir müzik servisi ile birleştirmek istediğini belirtmişti.

Tesla'nın bu hamle ile Apple Music ve Spotify gibi iki deve rakip olması, ilk etapta kulağa saçma geliyor. Zira, taşımacılığın geleceğini belirlemek varken; Tesla'nın kayıt şirketleriyle uğraşmayı istemesini anlamak zor. Ancak diğer taraftan bu, bugünün sorunu. Otomobillerin tamamen değiştiği yakın gelecekte, araç içi eğlence sistemleri -en az bugün akıllı telefonların olduğu kadar- önemli bir endüstri haline gelecek. Online müzik dinleme servislerinin, yalnızca müzik değil, video ve diğer içerikleri bugünden sunuyor olması ise işin epey büyüyebileceğine işaret ediyor. Halihazırda Apple ile dişli bir rekabet içinde olan Tesla, tüm payı Apple'a kendi eliyle vermek istemiyor olabilir...

Tesla'nın bugün ABD dışına satılan otomobilleri için Spotify ile anlaşması var. Ve Tesla'nın Spotify, Apple Music veya Tidal gibi popüler müzik servisleri ile anlaşmak yerine kendi online müzik dinleme servisi üzerinde çalışması şimdilik tehlikeli bir karar gibi görünüyor ancak yakın gelecekte her şey değişebilir, değişecek de. O zamana kadar Tesla'nın bu söylentileri doğrulayıp doğrulamadığını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.