Google, kariyer sitelerinin iş ilanlarını arama sonuçlarına ekledi

Google, kariyer sitelerinin iş ilanlarını arama sonuçlarına ekledi

Geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen Google I/O 2017‘de resmen tanıtılan Google'ın yapay zeka ve makine öğrenme destekli işe alım servisi olan Jobs, bugün itibariyle kullanıcılara açıldı. Yapay zeka desteği sayesinde daha başarılı iş ilanları bulması hedefleyen Google for Jobs  projesinin ilk ayağı olarak görülebilecek adım, iş ilanlarını doğrudan arama sonuçlarına getiriyor.

Hem mobil hem de masaüstünde yapılan arama sonuçlarında görünen iş ilanları, şimdilik Google'ın halihazırda iş birliği yaptığı LinkedIn, Facebook, Careerbuilder Monster ve Glassdoor gibi popüler işe alım servislerinden alınıyor.

Tüm kariyer siteleri ve geliştiricilere açık

Arama yaptıktan sonra çıkan sonuçlara tıkladığınızda seçtiğiniz iş ilanı ile ilgili detaylı bilgiler paylaşan Google Jobs'da arama yapmak ise oldukça basit. İş ilanlarının özelliklerine göre filtreleme de yapabilen özellik, iş tanımının yanında işi hangi şehirde aradığınızı da ekleyerek veya yakınımdaki iş ilanları şeklinde arama yapılabiliyor.

Popüler işe alım servislerinin iş ilanlarını tek bir servis içinde birleştirmesi ve yapay zeka desteği sayesinde rakiplerinden ayrılarak iş arama sürecini oldukça kolaylaştıran Google for Jobs'ın listeleme özelliği tüm websitesi sahiplerine ve geliştiricilere açıldı.  Google arama sonuçlarında iş ilanlarının görünmesini isteyen kullanıcılar bu bölümden bilgi alabilir. Google, Google for Jobs'ı farklı özelliklerle geliştirmeye devam edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.