Google Maps, "Yerel Rehberler" programını yeni puanlama sistemi ve daha fazla seviye ile güncelliyor

Google Maps,

Google Maps, eğlenceli programı Yerel Rehberler'i, mekan fotoğrafı ekleme gibi özelliklerle kullanıcıların karşısına yenilenmiş versiyonu ile çıkaracak. Google'ın puanlama ve seviyelendirme sistemini değiştirmesi en önemli değişiklik gibi görünüyor.

Yerel Rehberlerde yeni seviyeler ve puanlar nasıl olacak?

Kullanıcılar bugüne kadar Yerel Rehber'de 5. seviyeye kadar derecelendirme yapabiliyorlardı. 500 puana ulaştıktan sonra daha fazla gerçek anlamda teşvik edici özellik yoktu. Bu yeni güncelleme ile Google, beş yeni seviye ve ulaşılabilecek oldukça fazla miktarda puan sunmuş olacak. Örneğin 10. seviyeye ulaşmak için kullanıcıların 100.000 puana ulaşmaları gerekecek. 7. seviye için bile 5.000 puan gerekiyor, gerisini siz hayal edin.

Google aynı zamanda puanlama sistemini de değiştiriyor. Bu noktada, bir mekanı haritaya ilk kez ekleyen olmak, mekanlarla ilgili değerlendirmeler, geri bildirimler paylaşmak gibi bazı detaylar puan kazanmada daha etkili olacak. Bugün ayrıca, 4. seviyeye ulaşmış olan rehberlere üç aylık ücretsiz Google Play Music üyeliği ve Google Play Movie'den film kiralamalarda yüzde 75 indirim olanağı sunacağını da duyurdu. Bütün bu yeni özelliklerle Google, Foursquare'i zorlayacak gibi görünüyor.

Bu arada henüz kullanmamış olanlar için nasıl puan kazanacaklarını da  belirtelim:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.